Vučić: Amerikanci hoće da KUPE našu fabriku u Lučanima, ali nemamo nameru da je PRODAJEMO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2021" na Beogradskom sajmu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2021” na Beogradskom sajmu.

Otvaranju su prisustvovali predstavnici firmi koje izlažu, pripadnici oficirskog kora i strane delegacije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ono što je zanimljivo jeste da smo prvi put iz inostanstva dobili više ponuda, ljudi iz SAD hoće da kupe našu fabriku u Lučanima, ali u ovom trenutku nismo zainteresovani za prodaju i nećemo biti u narednom periodu – kazao je predsednik Srbije tom prilikom.

Na najvećem sajam naoružanja i vojne opreme u regionu ukupno je 132 izlagača, od čega 36 izlagača iz 16 stranih zemalja, među kojima su Austruja, Kina, Rusije, SAD, Danske, Kanade, Francuake, Nemačke, Italije.

Na sajmu je predstavljeno više od 70 sredstava naoružanja i vojne opreme iz razvoja Vojnotehničkog instituta, koje radi samostalno ili zajedno sa Odbrambenom industrijom Srbije.

Kako je ranije najavljeno Jugoimport SDPR izlaže oko 40 sistema iz sopstvenog razvojnog programa, a preduzeća iz grupacije Odbrambene industrije Srbije, osim naoružanja koja razvijaju sa Vojnotehničkim institutom, prikazaae i svoje razvojne projekte.

U cetvrtak ce biti dan otvoren za posetioce, koji ce moci da pogledaju sve što je izloženo, uz kupljenu kartu i negativan pi-si-ar test.

BONUS VIDEO:

Foto: Printscreen/Pink


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar