Marinika sinonim ANTISRPSKOG narativa: “Ne bi pobedila ni na izborima za predsednika KUĆNOG SAVETA”

Analitičar Dejan Miletić za Objektiv podseća da je Tepićeva dovoljno toga već rekla u svom političkom angažmanu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Lider Dveri Boško Obradović u sekundi je raspršio uverenja svakog ko smatra da bi budući predsednik Srbije umesto Aleksandra Vučića mogla da bude Marinika Tepić, najveća uzdanica i desna ruka Dragana Đilasa. Gostujući u jutarnjem programu TV Nova S, kojom rukovodi Đilasov medijski pajtos Dragan Šolak, Obradović je politički razmontirao Tepićevu i čitavu famu koju oko nje širi taj deo opozicije u trulim pokušajima da je predstavi kao novo lice srpske politike kojoj treba dati šansu da se kandiduje na predsedničkim izborima, uz nadu da bi na njima mogla da pobedi.

Razgovarajući o mogućnostima da opozicija u jednoj koloni izađe na crtu SNS na predstojećim izborima, voditeljka TV Nova S pitala je Obradovića da li i dalje ne želi da podrži opozicioni blok kome predsedničku kampanju vodi Marinika Tepić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ona nije predstavnik bivšeg režima i možemo je smatrati novom. Da li mislite da bi ona mogla da bude neko ko predvodi opozicionu kolonu? – šokirala je pitanjem voditeljka Šolakove televizije.

TO JE, LJUDI, NEREALNO

Ovu njenu očiglednu nebulozu Obradović je dočekao kao da se za odgovor spremao čitav život.

– Kako mislite da je nov neko ko je bio pokrajinski sekretar u Vladi Bojana Pajtića u vreme Demokratske stranke, ko je bio član Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka i ko je zajedno sa nekolicinom kolega narodnih poslanika predložio donošenje rezolucije o genocidu u Srebrenici u Narodnoj skupštini. Je l’ mislite da će neko ko je patriota da glasa za Mariniku Tepić? Kako mislite da pobedite Aleksandra Vučića? Dakle, to je, ljudi, nerealno – rekao je Obradović, pa nastavio argumentovano da „tranžira” Đilasovu perjanicu:

– Marinika Tepić i bilo ko od kandidata bivšeg režima, ko je bio na vlasti, ko priznaje genocid u Srebrenici, ko priznaje nezavisno Kosovo, ko je za ulazak Srbije u NATO, taj nema nikakve šanse protiv Aleksandra Vučića. Ja ne znam kako to ljudi ne mogu da shvate, to je toliko jednostavno…

DOVOLJNO TOGA VEĆ REKLA

Analitičar Dejan Miletić za Objektiv podseća da je Tepićeva dovoljno toga već rekla u svom političkom angažmanu.

– Nema nikakve dileme da Obradović odlično rezonuje kada su u pitanju određeni kvaliteti koje bi morao da ima budući predsednik Srbije, a to sigurno nisu antisrpski i stavovi po kojima je Tepićeva poznata. Nije samo reč ovde o njoj, kao personalnom rešenju za to mesto, već o stavovima koji su jako delikatni i preko kojih Srbi nikada neće preći, a to je nezavisno Kosovo i genocid u Srebrenici. Ko tako razmišlja ne može ni da pomisli da bi vodio Srbiju sa najviše funkcije – mišljenja je Miletić.

SINONIM ANTISRPSTVA

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević kaže za naš list da je Marinika autsajder.

– Izjava da Marinika ne može da dobije podršku građana Srbije i nije neka ekskluziva. To zna svako dete u vrtiću, a sada potvrđuje i gospodin Obradović, koji je sa njom doskoro bio u istom timu. Gospođa Tepić je sinonim preletanja, autošovinizma, antisrpskog narativa, a srećom u Srbiji takva ideologija nema veće uporište. Posredi je lažna alternativa koja ne može pobediti ni na izborima za predsednika kućnog saveta, a kamoli za šefa države – ističe Đurđevićeva.

Piše: Ekipa Objektiva

OVU I DRUGE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 12. OKTOBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar