Bio je konobar u KAFANI, a želja jednog gosta odredila mu je SUDBINU: Neobičan životni put Sinana Sakića

Legendarni pevač na današnji dan proslavio bi 65. rođendan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Sinan Sakić, Foto: Printscreen/Youtube

Legendarni pevač Sinan Sakić rođen je 13. oktobra 1956. godine u Loznici. Njegov otac Rašid bio je član Vojnog orkestra, dok je njegova majka Đulka radila u jednoj fabrici u Loznici. Sinan je sa braćom i sestrama odrastao u nemaštini, a zbog teškog života uspeo je da završi samo osnovnu školu, a potom, na insistiranje oca i zanat za elektrovarioca.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, ovim poslom bavio se svega tri dana, a onda je rešio da se posveti muzici kada je sa samo 13 godina počeo da svira bubnjeve u jednom orkestru. Ipak, pevanjem je počeo da se bavi tek spletom slučajnih okolnosti, odnosno kad ga je jedan gost u kafani u kojoj je radio kao konobar, zamolio da mu otpeva jednu pesmu. Za izvođenje ove numere gost ga je častio čitavih 500 dinara, što je u to vreme bila mesečna plata. Upravo tada, krajem sedamdesetih godina, Sinan je počeo da se bavi pevanjem, koje je učio od svojih starijih kolega – Tome Zdravkovića, Šabana Šaulića i drugih. Učeći po pet pesama dnevno vrlo brzo je uspeo da pripremi svoj pevački repertoar, a njegova profesionalna karijera počela je kada ga je na jednom nastupu primetio poznati autor Miodrag Ilić iz čuvene diskografske kuće, koji mu je ponudio saradnju.

Nije prošlo mnogo vremena od tada, a Sinan je u studiju već snimio svoju prvu pesmu „Rastanak kraj reke“, nakon koje je nastavio da niže hitove koji su osvojili publiku već na prvo slušanje. Ipak, dve pesme koje je snimio tokom svoje dugogodišnje karijere za njega su imale posebno značenje – reč je o pesmama “Oče moj” i “Sabina”, koje je posvetio svom ocu i supruzi. Kako je ranije ispričao za domaće medije, plakao je u studiju dok je snimao pesmu “Oče moj”, ističući da je ova numera za njega posebno teška, bolna i emotivna, budući da je njegov otac preminuo jako mlad. Upravo zbog bujice emocija koju mu je ova numera izazivala, Sinan je veoma retko izvodio na koncertima.

Numeru “Sabina” pokojni pevač posvetio je svojoj supruzi sa kojom je 37 godina bio u braku i sa kojom je dobio dvoje dece – ćerku Đulkicu i sina Alena. Sabina i Sinan venčali su se 29. juna 1981. godine, a pevač nikada nije krio da je ona njegova najveća podrška i oslonac.

Sinan iz prvog braka sa Velidom Milikić, kojom se oženio sa samo 18 godina, ima sinove Rašida i Meda. Kako je Velida ispričala jednom prilikom za domaće medije, razvod je usledio zbog navodne Sinanove afere sa Sabinom, sa kojom se kasnije i oženio.

– Sinan i ja smo se rastali zbog nje, Sabine. On se viđao sa njom dve godine dok smo bili u braku, nas dve smo bile trudne u isto vreme, ja sam nosila Medu, a ona Đulkicu. To je bila javna tajna u Loznici – ispričala je Milkićeva jednom prilikom za Alo.

Posle razlaza s pevačem, ona se vratila u Bosnu s novorođenim sinom Medom, dok je stariji Rašid ostao sa ocem i maćehom.

O Sakićevom sinu Medi malo se toga zna u javnosti, jer je pao u senku starijeg brata Rašida koji je pevaču tokom celog života zadao brojne probleme. Priča se kako je Sinan lio suze svaki put kada je pevao pesmu “Sine moj”, koja ga upravo asocira na najstarijeg naslednika. Rašid je veoma problematičan. Dok je bio maloletan, loznička policija je protiv njega podnela više od 50 krivičnih prijava, ali nije usledila nijedna osuda, sve dok, na šetalištu, u centru grada, nije ubio najboljeg druga. Sa dvanaestogodišnje robije izašao je 2018. godine, nešto pre smrti oca. Sinan dugo nije pričao sa svojim sinom, a onda se na nagovor supruge pomirio i posetio ga u zatvoru.

Nije tajna da je i sam Sinan bio sklon raznim porocima. Javno je priznao više puta da preterano konzumira alkohol, najčešće viski, da mu ni droga nije strana, ali i da za noć prokocka i po 50 000 evra. Iako je drugih poroka uspeo da se oslobodi, alkoholu se uvek iznova vraćao, a ova loša navika umnogome mu se odrazila i na zdravlje.

U oktobru 2017. godine Sinan Sakić je smešten na bolničko lečenje u Klinički centar u Tuzli, gde mu je ustanovljeno teško oštećenje jetre, a nakon što je jedno vreme proveo na intenzivnoj nezi gde se borio sa encefalopatijom, njegovo zdravstveno stanje privremeno se stabilizovalo, te se vratio u Srbiju.

U maju 2018. godine trebao je da obavi transplantaciju jetre na klinici u Padovi u Italiji, međutim stanje mu se iznenada pogoršalo, te je 1. juna 2018. godine preminuo u 62. godini.

Njegova ćerka Đulkica Sakić Amzić do poslednjeg trenutka bila je uz oca, a nakon saznanja da je preminuo, od njega se javno oprostila emotivnim rečima.

– Voljeni moj, jedini moj. Prespavao bi ovaj rastanak i ne bi se probudio iz kome. Ovakvu patnju, ovakav bol ne bi poželeo nikome – napisala je tada Sinanova ćerka na Instagramu.

Sinan je sahranjen u rodnoj Loznici 4. juna 2018.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar