Ovo je tajna Ronaldove večne mladosti: Za sve je zaslužan uređaj od 60.000 evra! (VIDEO)

Ronaldo ne pije alkohol, a u njegovoj blizini nećete pronaći ni slatka pića i grickalice. Pije isključivo vodu, spava osam sati dnevno te redovno pliva i u teretani je minimum pet puta nedeljn

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Iako je u 37. godini života, telo Kristijana Ronalda kao da ne stari!

Portugalac ima telo 20-godišnjaka. Ono sadrži sedam posto masti, a prosek kod profesionalnih fudbalera je deset. Čak pola od njegove mase su mišići, dok je prosek kod fudbalera 46 odsto. I to je razlog zašto je i dalje u sjajnoj formi. Postao je najbolji strelac u istoriji Lige šampiona sa 136 golova, a najviše ih je dai u jednoj sezoni – čak 17.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako bi održao top formu, Ronaldo je u vilu u Mančesteru iz svog doma u Torinu dovezao 60.000 evra vrijednu ledenu komoru za krioterapiju, prenosi The Sun.

Komora se koristi za rehabilitaciju i oporavak od napornog treninga, povreda i bola tokom i nakon vežbanja, a može da dostigne temperature do -200 stepeni Celzijusa. Komora se hladi tečnim azotom, a preporuka za sportiste je da unutra provode najviše pet minuta.

Prema pisanjima Sportsmaila, Kristijano obično odradi tri minuta na temperaturi od -160 stepeni. Krioterapija poboljšava cirkulaciju krvi i imuni sistem, smanjuje umor, uklanja toksine i skraćuje vreme oporavka od sportskih povreda.

Ronaldo je komoru počeo da koristi 2013. godine kada je bio u Real Madridu, a njen uvoz je bio jedan od prioriteta po dolasku u Premijer ligu.

Još jedna bitna stavka Ronaldove neverovatne građe je prehrana koja se bazira na visokom unosu belančevina, žitarica i niskom unosu masti. Za doručak preferira sir, šunku i nemasni jogurt, a najviše voli ribu, te konzumira dosta svežeg voća i povrća.

Ronaldo ne pije alkohol, a u njegovoj blizini nećete pronaći ni slatka pića i grickalice. Pije isključivo vodu, spava osam sati dnevno te redovno pliva i u teretani je minimum pet puta nedeljno.

Ako nas pitate, jadan njegov sin…

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar