Od njega nema bežanja: Kinezi predstavili RADAR koji otkriva “nevidljive” avione (VIDEO)

Tvrdi se da funkcioniše na velikim daljinama i u različitim vremenskim uslovima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Costfoto / ddp USA / Profimedia

Kina je razvila sofisticirani radar YLC-8E za koji tvrdi da otkriva “nevidljive” letelice nove generacija. Ovakav sistem predstavlja izazov za “stealth” avione i njihove misije, uključujući američke F-35 i F-22.

Proizvođač, China Electronics Technology Group Corporation (CETC), tvrdi da sistem funkcioniše na velikim daljinama i u različitim vremenskim uslovima.

S druge strane, profesor Džefri Šapiro sa Tehnološkog instituta u Masačusetsu, pionir koncepta Quantum radara, smatra da je još rano za ovakvu vrstu tehnologije.

Zaštita neba

YLC-8E je opisan kao prvi radarski sistem UFH opsega za otkrivanje “nevidljivih” letelica, prenosi specijalizovani portal EurAsian Times.

Njegova antena je ogromna, a kompletna oprema omogućava identifikovanje najnaprednijih “stealth” aviona. Istovremeno, otkriva i druge vrste dalekometnih pretnji, saopšteno je.

Kina ulaže značajna sredstva u sofisticirane projekte, u vreme kada druge države kupuju ili razvijaju “nevidljive” avione i dronove. Na ovaj način, želi da svoje nebo učini još bezbednijim.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar