NA DANAŠNJI DAN: Pre četiri godine su Deki i Mega ispisali istoriju! (VIDEO)

Prošlo je tačno četiri godine od kada je ekipa Mega Leksa (danas Mega Bemaks), napravila istorijski uspeh

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/aba-liga.com

Tog 19. marta 2016. godine u prepunoj hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici, košarkaši Mega Leksa su u drugom meču finala savladli podgoričku Budućnost i po prvi put su se plasirali u finale ABA lige.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

#ABAMemories: On this day, 4 years ago, a young & talented group of players led by head coach Dejan Milojević made history, as they guided @kkmegabemax to the club’s first ever #ABALiga Finals. ??

Објава коју дели ABA Liga (@aba.liga) дана

Samo pet dana pre toga četa Dejana Milojevića je uspela u Morači da savlada Budućnost rezultatom 81:85.

Mega Leksa je u ovoj sezoni stigao i do svog prvog trofeja u istoriji kluba, koji je osnovan 1998. godine, a to je bio Kup Radivoja Koraća, kada su u Čairu savladali Partizan rezultatom 85:80.

Mora se priznati da je sam plasman u plej-of regionalnog takmičenja bio iznenađenje, pošto je ekipa Dejana Milojevića završila na četvrtom mesu ispred beogradskog Partizana.

Još veća seznacija je bilo polufinale sa ekipm Budućnosti koju su uspeli da savladaju u dva vezana meča, a da podsetimo ta sezone je jedna od najuspešnjih u istoriji Budućnosti, jer su podgoričani imali 23 pobede i samo tri poraza.

Ipak to nije bilo dovoljno da Luka Pavićević, trener Budućnosti, dođe do trofeja.

U finalu je Megu dočekala Crvena zvezda, koja se upravo nadala ovakvom scenariju da bi ekipa Budućnosti mogla da ispadne od motivisane Mege.

Ipak ekipa iz Sremske Mitrovice nije uspela da napravi novo čudo i da iznenadi Crvenu zvezdu, koja je na kraju došla od nove titule sa 3:0 u seriji.

Neki od igrača koji su nosili dres Mege u ovoj, za njih najboljoj sezoni, su: Rade Zagorac, Danilo Nikolić, Timoti Luvavu Kabaro, Nikola Ivanović…

Najnovije sportske vesti čitajte i na našoj iOS i android aplikaciji – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar