Barsa se, bar nakratko, seli sa Nou Kampa?

- Razmatramo različite mogućnosti, ali najjači kandidat je stadion 'Johan Krojf' - rekao je Laporta za katalonski radio Rac1

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Toni Albir

Fudbaleri Barselone će igrati na drugom stadionu oko godinu dana kada klub počne planiranu modernizaciju stadiona Kamp Nou, izjavio je danas predsednik Đoan Laporta.

Laporta je rekao da želi da započne dugo odlaganu rekonstrukciju stadiona u leto 2022. godine. Dodao je da će radovi trajati tri do četiri godine, ali da će tim morati da pronadje drugi dom za najviše 12 meseci.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Razmatramo različite mogućnosti, ali najjači kandidat je stadion ‘Johan Krojf’ – rekao je Laporta za katalonski radio Rac1.

Na stadionu “Johan Krojf” igra ženski tim i deo je klupskog trening kompleksa na periferiji Barselone. Druga opcija je, kako je rekao Laporta, da tim igra na Olimpijskom stadionu izgradjenom za Igre 1992. godine. Stadion Kamp Nou je već najveći evropski fudbalski stadion sa 99.000 mesta, ali klub želi da poveća kapacitet na 110.000 mesta i da istovremeno obnovi objekte ostalih sportova, muzej i prodavnice. O finansiranju ovog projetka, Barselona pregovara sa Goldman Saksom o pozajmici od 1,5 milijardi evra. Plan finansiranja treba da dobije podršku članova kluba.

– Novi Kamp Nou je od fundamentalnog značaja za opstanak kluba i njegovu neposrednu budućnost – rekao je Laporta.

Planovi Barselone o rekonstrukciji stadiona naišli su na nekoliko odlaganja u poslednjoj deceniji.

Bonus video:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar