Dečak u Sremskoj Mitrovici udarao pesnicama devojčicu da je doživela MOŽDANI UDAR! Reči razredne SRAMOTNE

Vršnjačko nasilje ostavlja nesagledive psihičke, ali i teške fizičke posledice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto:Catchlight Visual Services / Alamy / Alamy / Profimedia

U Srbiji je samo od početka ove godine registrovano 280 slučajeva vršnjačkog nasilja, a poslednji u nizu desio se u OŠ “Sveti Sava” u Sremskoj Mitrovici kada je učenik osmog razreda (13) brutalno prebio trojicu vršnjaka.

Vršnjačko nasilje ostavlja nesagledive psihičke, ali i teške fizičke posledice, o čemu svedoči i Milica Sretenović, majka devojčice Lene L. (15), koju je pre tri godine, kada je bila peti razred, drug iz razreda tako brutalno izudarao pesnicama po glavi da je dobila moždani udar. Strašne posledice ima i dan danas!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Do problema između Lene i tog dečaka je došlo još na početku četvrtog razreda. Skretala sam pažnju razrednom starešini, ali ništa nije bilo urađeno po tom pitanju. Jednog dana, na malom odmoru od pet minuta, došlo je do toga da ju je on udarao pesnicama u glavu tako je doživela moždani udar. Ona posledice ima i dan danas. Ima nevoljne pokrete desne ruke i ne može ništa da radi sa tom rukom – ispričala je Milica i dodala da za ovo niko nije sankcionisan.

Lenu je isti taj dečak, i pre ovog napada, kako je ranije ispričala za Kurir, govorio da je debela. Gurkao je i udarao. Obratila se razrednoj koja je rekla da će obratiti pažnju. Međutim, tri dana pre nego što je zadobila moždani udar, Lena je iz škole došla sa pocepanim džemperom. Kada je majka pozvala razrednu, ova joj je odgovorila: “Da je sedela mirno, ne bi se džemper pocepao” i spustila slušalicu.

Samo tri dana kasnije dečak je prvo Lenu gađao punom flašicom vode u glavu, a onda je udarao po leđima i glavi.

Na Dečjoj klinici za neurologiju i psihijatriju u KCS porodici je objašnjeno da je pogođena glavna arterija na mozgu, koja vrši sve funkcije. Primala je razne terapije, ali su posledice i dalje prisutne.

– U rešavanje vršnjačkog nasilja u školama treba da se uključe svi – i ministarstvo prosvete, razredni starešina, psiholog… – istakla je Milica.

NOVA MEGAEKSKLUZIVA! Šokantan intervju: Otkrivamo nove detalje iz istrage protiv Belivuka! (VIDEO)

BONUS VIDEO:

Izvor: Kurir

Komentari (16)

  1. Razredna je bezobrazna ali majka umesto da je ispitivala razrednu oko dzempera, bolje da je trazila sastanak sa roditeljima i skolskim psihologom. Trebalo je i deca da prisustvuju i da se sve lepo raspravi pa bi devojcica bila ziva i zdrava.

    Odgovori
  2. Deca su neverovatno bahata,surova,roditelj ne sme nista,niti nastavnik.Moja deca treniraju džudo od 4-te godine,ne da bi se tukli nego da se brane.Sada su to odrasli momak i devojka,ali nikada nisu iskoristili svoje borilacko znanje na drugoj deci.A krenuli su na džudo jer je jedan mali konstantno maltretirao mog sina…..verujte sve do jednom i nikada više,trebaju naučiti da se brane.Da i dalje treniraju svoj omiljeni sport.

    Odgovori
  3. Pa da sve si lepo rekao. Odgovorio si sam na svoje pitanje u narednim redovima teksta. Jednostavno i narodski receno goveda od ljudi odgajaju decu kako ih odgajaju da postanu slika i prilika roditelja koji su ih tako vaspitali. Moze da kaze ko sta hoce ali zna se da se sve nosi iz kuce. Tako je i u ovom primeru ovaj mali ucen da drugoj deci zadaje povrede.

    Odgovori

Ostavite komentar