Ana Brnabić sa ambasadorom Holandije u Srbiji: “Prioritet jačanje bilateralnih odnosa dveju zemalja”

Ambasador Holandije pozdravio je napore koje Srbija preduzima u sklopu reformi u oblasti vladavine prava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa novoimenovanim ambasadorom Holandije u Srbiji Jostom Reincesom o bilateralnm odnosima, ekonomskoj saradnji i podršci Holandije evrointegracijama Srbije.

Premijerka je istakla je da je prioritet dalje jačanje bilateralnih odnosa dveju zemalja, imajući u vidu niz oblasti od obostranog interesa, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kada je u pitanju ekonomska saradnja, Brnabić je ocenila da je Srbija posvećena unapređenju saradnje u oblasti ekonomije i povećanju robne razmene i holandskih investicija, naročito velikih multinacionalnih kompanija koje dolaze iz ove zemlje.

Govoreći o procesu evropskih integracija, premijerka Brnabić istakla je da punopravno članstvo u Evropskoj uniji ostaje jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta i upoznala novoimenovanog ambasadora sa više važnih koraka u oblasti vladavine prava, pravosuđa i slobode medija.

Ambasador Holandije pozdravio je napore koje Srbija preduzima u sklopu reformi u oblasti vladavine prava, naglasivši još jednom opredeljenost saradnji i podršci Srbiji u ovom domenu i daljem jačanju kapaciteta institucija u zemlji, dodaje se u saopštenju.

Predsednica Vlade poželela je ambasadoru Holandije puno uspeha u novom mandatu i izrazila očekivanje da će, tokom njega, bilateralni odnosi dve zemlje biti podignuti na viši nivo kroz osnaživanje političke saradnje i međudržavnog dijaloga.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar