PREMIJERA

BMW 2 Active Tourer: Pored benzinca i dizelaša, Mercedesov rival nudi plug-in hibride (VIDEO)

Novi četvorotočkaš pokreće FAAR platforma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: BMW

BMW je predstavio monovolumen Serije 2 Active Tourer, inače glavnog konkurenta Mercedesovoj B-klasi.

Četvorotočkaš pokreće FAAR platforma, a spoljašnji izgled je osvežen velikim “bubrezima”, tanjim svetlosnim grupama i elegantnim prednjim branikom. Novi model biće ponuđen u 11 različitih boja.

Vozilo je veće od prethodnika u svakom smislu, a kompanija ističe da putnici imaju više prostora, uz bolju stabilnost na putu.

Tri vrste pogona

Kabina je uređena slično modelu BMW iX EV. Prednja konzola je oslobođena dugmića, a na raspolaganju je 10.25-inčna instrument tabla i 10.7-inčni touchscreen infotejnment, prenosi Autoexpress.

Od ostale opreme izdvajamo parking kameru (360 stepeni), virtuelnog asistenta “Hey BMW”, bežičnu mobilnu konekciju i AR navigaciju (Proširena realnost).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kada se nađe u salonima, ponudiće tri vrste pogona – dva benzinca (136, 156 i 204 KS) i dizelaša (150 KS). Benzinski motori pojačani su “blagim” hibridnim sistemom (48V).

Kasnije tokom 2022, kompanija će lansirati dva plug-in hibrida s pogonom na sva četiri točka. Benzinske agregate pojačaće eDrive elektromotori za ukupnu snagu 242 i 322 KS.


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar