Hit u srcu Kolubare: Za STANOVE u Valjevu zainteresovan ogroman broj kupaca, u kupovini videli biznis

U gradiću podno Divčibara imućni kupci iz čitave zemlje pohrlili da pazare nekretnine, jer ovo mesto ima samo jedan hotel, koji nekada nije dovoljan za sve poslovne ljude

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Valjevo je nova meka za investiture koji grade višespratnice. Cena kvadrata u ovom kolubarskom gradu je sa 900 evra, koliko je iznosila početkom juna, za četiri meseca skočila na 1.250 evra. Jagma za nekretninama je toliko porasla da se sve prodaju još dok su u projektu. Glavni kupci su Beograđani, ali i lokalni biznismeni koji stanove izdaju na dan.

U Valjevu je upravo izdavanje stana na dan postalo veliki biznis, jer ovaj grad ima samo jedan hotel, koji nekada nije dovoljan za sve poslovne ljude koji bi da prenoće. Naravno, korona je takođe uticala na to da svako ko želi da provede nekoliko dana u srcu Kolubare, radije iznajmljuje stan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

NE PITA SE ZA KVADRATURU

Stan na dan izdaje se po ceni od 20 do 50 evra za 24 sata boravka. To je prosečna cena ovog rentiranja i u Beogradu. Gorica A. iz jedne valjevske agencije za nekretnine kaže da računica pokazuje da mesečna zarada od izdavanja stana na dan porodici obezbeđuje bar još jednu platu u rangu minimalne zarade, dok bi se izdavanjem za mesečnu kiriju ostvario prihod od tek 150 evra maksimalno.

– Trenutno stanje na tržištu nekretnina u Valjevu je takvo da vlada ogromna potražnja za kupovinom stanova bilo kakve strukture. Praktično, za jedan kvalitetan stan postoje četiri do pet zainteresovanih kupaca. Cene stanova u novogradnji su od 1.050 do 1.250 evra za kvadrat. Otkako je počela ekspanzija gradnje, cene su u porastu čak za trećinu – kaže Gorica.

Gotovo na celom području šireg centra Valjeva aktivno je nekoliko gradilišta, a stanovi u budućim višespratnicama, kako svedoče sami investitori, većinom su prodati unapred po sistemu „ključ u ruke”, iako će zgrade biti useljive tek sledeće godine. Štaviše, najveći broj stanova površine do 40 kvadratnih metara, za kojima je najveća tražnja, proda se već u trenutku kada investitori objave idejno rešenje buduće zgrade!

BOGATAŠI PREPRODAJU GASTARBAJTERIMA

Kupci novih stanova u Valjevu, kako navode trgovci nekretninama i investitori, nisu samo Valjevci.

– U poslednje vreme, sem ljudi koji godinama rade u inostranstvu, mnogo kupaca ima iz Beograda, ali i iz Novog Sada i Niša. To su ozbiljno imućni ljudi, njima stan u Valjevu realno ne treba, ali kroz takvu kupovinu, a potom preprodaju upravo najčešće gastarbajterima, oni svoj novac mogu da učine legalnim – tvrde poznavaoci prilika na tržištu nekretnina.

PIŠE: SLAVICA MORAVČEVIĆ

OVU I OSTALE AKTUELEN TEME PROČITAJTE U NAŠEM ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 06. OKTOBAR

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar