Meterolog OTKRIVA kada nam dolazi hladno vreme: Sledeća nedelja je presudna, stiže pogoršanje (FOTO)

U petak uglavnom suvo, uz delimično razvedravanje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Za vikend i početkom sledeće nedelje osetno toplije, a u drugom delu naredne nedelje moguće jače pogoršanje, obilnija kiša i zahlađenje.

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno i sveže, mestimično sa kišom, osim na istoku zemlje gde će biti suvo. Vetar slab i umeren istočni i severoistočni. Najniža temperatura od 12 do 15, najviša od 16 do 20 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U Beogradu pretežno oblačno i sveže, povremeno sa kišom. Vetar slab i umeren istočni i severoistočni. Najniža temperatura 13, najviša 17 stepeni.

Izgledi vremena za narednih sedam dana

U petak uglavnom suvo, uz delimično razvedravanje. Od subote pretežno sunčano, sa hladnim jutrima i dnevnom temperaturom oko i iznad prosečnih vrednosti. U košavskom području duvaće umeren, povremeno i jak jugoistocni vetar. Sredinom naredne sedmice naoblačenje s kišom.

Prognoza Marka Čubrila

Profesor geografije i zaljubljenik u meteorologiju Marko Čubrilo saopštio je da je od sledećeg utorka posle podne pa do kraja naredne nedelje, uz ciklogenezu nad Jadranom, moguće jače pogoršanje i u koliko bi se trenutne projekcije modela održale to bi bile prve obilnije padavine na širem prostoru u poslednjih nekoliko meseci.

Foto: Printscreen/Twitter

– U četvrtak će se oblačni sistem polako premeštati dalje na istok regiona donoseći lokalnu pojavu slabe kiše, ali se bitnije količine ne očekuju. Jugoistočni vetar će oslabiti i okrenuti na severni i severoitočni. Biće malo svežije u odnosu na sredu uz maksimum od 12 do 19 stepeni Celzijusa, a samo ponegde oko 22 stepena Celzijusa.

Od petka pa sve do oko narednog utorka suvo i polako sve toplije, posebno od nedelje i početkom sledeće sedmice kada se računa na formiranje jakog ciklona severno od Velike Britanije.

– Preko našeg područja bi se pokrenutlo toplo južno strujanje te bi od subote prvo pojačao južni i jugoistočn i vetar, dok bi duž Jadrana počeo jugo. Do utorka promenjljivo oblačno, uglavnom suvo, toplo i vetrovito uz jak jugoistočni vetar, koji bi u košavskom području i duž Jadrana mogao imati i olujne udare.

Narednih 2 dana sveže, posebno u četvrtak, a zatim toplije uz jačanje košave i juga. Ansamble niz ECMWF-a znatno hladniji i kišovitiji od operativnog, te kako Čubrilo navodi, ostaje da vidimo šta će se dešavati u narednom periodu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar