Maja (23) iz Kruševca muči MUKU, a ona može svima da se desi: Htela da ode kod lekara, pa saznala ISTINU

Ova pojava je pretila da rasturi njenu divnu vezu, jer nikako nije mogla da objasni ni dečku, a ni samoj sebi šta joj se dešava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ljude mogu da rasplaču različiti okidači – filmovi, pesme, priče, kućni ljubimci, pa čak i intimni odnosi. Ovo poslednje može da vas začudi, ali radi se o sasvim normalnoj pojavi.

Kruševljanka Maja B (23) je bila potpuno sigurna da sa njom nešto nije u redu. Posle skoro svakog intimnog odnosa sa svojim dugogodišnjim dečkom ona bi briznula u plač.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ova pojava je pretila da rasturi njenu divnu vezu, jer nikako nije mogla da objasni ni dečku, a ni samoj sebi zašto toliko plače.

Pričala je sa drugaricama o njihovim seksualnim iskustvima ne bi li saznala da li se još nekoj ovako nešto dešava. Međutim, saznala je da sve devojke osećaju samo zadovoljstvo posle seksualnog čina.

To ju je još više demoralisalo. Već je bila na ivici da potraži pomoć lekara, kada je rešila da se malo informiše na internetu.

Pronašla je skorašnje istraživanje koje objašnjava da su suze posle intimnog odnosa sasvim normalna pojava.

Naime, postoji više razloga zbog kojih ljudi plaču posle seksualnih odnosa. Gotovo za svaki su odgovorni hormoni.

Foto: Shutterstock

Već prilikom predigre, luče se hormoni sreće, koji se i posle seksa zadržavaju u organizmu.

Oni mogu na organizam da deluju na dva načina, fizički i psihički

Fizička posledica hormona se manifestuje kroz pojavu bola tek posle odnosa, a suze su poznate kao najbolja zamena za tablete protiv bolova.

Posle orgazma, mnogi ljudi, umesto ispunjenosti i zadovoljstva, osećaju prazninu.

– Neke osobe završetak seksualnog odnosa shvataju kao prekidanje povezanosti, ili kao kraj njihove sreće. Zbog toga može da dođe do naleta suza, ali to je normalan proces pražnjenja – objasnio je seksualni terapeut Denis Nouls.

– Ne radi se ovde toliko o osećanju tuge, već o osećanju straha da neće biti sledećeg spajanja sa partnerom. Sa smirivanjem hormona, ovaj strah nestaje i sve se vraća na staro – dodaje.
Dakle, zaključak je da suze ne govore o tome da neko nije uživao u intimnom odnosu, već da je toliko uživao da se plaši da neće ponovo imati isti doživljaj.

BONUS VIDEO



Izvor: Telegraf.rs, mirror.co.uk

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar