ATP topi prednost Đokovića: Medvedev nikada nije bio bliži da skine Novaka s trona, za sve je kriv Tokio!

Tako će Novak narednog ponedeljka imati 11.633 boda, Medvedev će ostati na 10.575, ali ne bi Srbin trebalo baš previše da brine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Andrew Schwartz / Sipa Press / Profimedia

Ne igra Novak Đoković ove sedmice nijedan turnir, ne igra ni drugoplasirani na ATP listi Danil Medvedev, ali razlika između Srbina i Rusa u ponedeljak 4. oktobra biće manja za čak 500 bodova!

Time će Medvedev prići Đokoviću na samo 1.058 bodova zaostatka u trci za prvo mesto. Ali imajući u vidu da se u ovoj sedmici ne igraju važni turniri na kojima Novak nastupa, pitanje je zbog čega će do takvog brisanja bodova doći.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.r

Naime, radi se o “ostacima” iz 2019. godine, koji su se Đokoviću računali za ATP listu zbog pandemije korona virusa. To je 500 bodova koje je Novak osvojio na ATP turniru u Tokiju, turniru na kojem je podigao trofej. Sada kada su prošle dve godine od tog turnira, ti bodovi i zvanično nestaju iz kalkulacija.

Tako će Novak narednog ponedeljka imati 11.633 boda, Medvedev će ostati na 10.575, ali ne bi Srbin trebalo baš previše da brine. U ponedeljak startuje Indijan Vels, prvi posle dve i po godine, i mnogo će bodova biti u igri u američkoj pustinji.

Novak će napasti rekordni 37. masters trofej, a u nastavku sezone će i Danil Medvedev imati sve više bodova koji će mu se ili brisati (iz 2019.) ili će morati da ih brani (trofeji osvajani 2020. godine).

Bonus video:

 

 



Izvor: Objektiv.rs, Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar