Le Pen najavila: Ako budem predsednica Francuske – REFERENDUM o migraciji

Poslednji veliki referendum održan je 2005. godine, kada su se Francuzi izjasnili protiv ratifikacije evropskog ustava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Liderka ekstremno desničarske stranke Nacionalno okupljanje Marin Le Pen izjavila je danas da će, ukoliko bude izabrana za predsednicu Francuske na izborima 2022. godine, raspisati refernedum na kome će predložiti usvajanje drstičnih ograničenja vezenih za imigraciju.

Le Penova je na televiziji Frans 2 rekla da će na referendumu biti predloženi strogi kriterijumi za ulazak na francusku teritoriju i za sticanje francuskog državljanstva, kao i da će francuskim građanima dati prioritetan pristup socijalnom stanovanju, radnim mestima i socijalnim davanjima, preneo je Rojters.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Na referendumu će biti kompletan nacrt zakona koji će imati za cilj drastično regulisanje imigracije – rekla je Le Penova, koja će biti kandidat svoje stranke Nacionalno okupljanje na predsedničkim izborima u aprilu.

Održavanje referenduma je dozvoljeno Ustavom Francuske, ali se oni retko koriste.

Poslednji veliki referendum održan je 2005. godine, kada su se Francuzi izjasnili protiv ratifikacije evropskog ustava.

Le Penova se 2017. godine plasirala u drugi krug predsedničkih izbora, ali ju je pobedio Emanuel Makron, koji je osvojio više od 66 odsto glasova.

Makron se još nije izjasnio da li će se kandidovati za ponovni izbor, ali istraživanja javnog mnjenja pokazuju da bi on i Le Penova verovatno ušli u drugi krug, iz koga bi Makron izašao kao pobednik.

BONUS VIDEO

Izvor: Tanjug

Komentari (1)

  1. Makron je pobedio sa 66 % iz razloga sto su se sve partije ujedinile protiv Marin da kako kazu njen rasisticki projekat ne prodje. Makron na sledecim izborima nema seanse a narodu su dojadili muslimanski migranti. Francuska je preplavljena a narod se vise ne oseca sigurno i u "svojoj kucu;"Na kraju, ogroman novac odlazi na migrante.

    Odgovori

Ostavite komentar