Dragana Jeckov pozvala sve Srbe da 3. oktobra zaokruže SDSS

Ovi izbori su značajni jer se bira 74 predstavnika srpske zajednice u 60 jedinica lokalne i regionalne uprave

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto: Printscreen

U Republici Hrvatskoj se u nedelju 03. oktobra održavaju dopunski izbori za pripadnike nacionalnih manjina. Ovi izbori su značajni jer se bira 74 predstavnika srpske zajednice u 60 jedinica lokalne i regionalne uprave. U pojedinim sredinama ovi mandati će biti od presudnog značaja za konačni izgled budućih vladajućih koalicija.

Potpredsednica SDSS-a Dragana Jeckov osvrnula se na kampanju i pozvala je još jednom sve građane da iskoriste svoja prava i izadju na glasanje. “Kampanja koju smo vodili je bila afirmativna i pokušali smo se osvrnuti na konkretne probleme u svim sredinama gde se održava ponovljeno glasanje. Pored onih nacionalnih problema koji brinu našu zajednicu u svim sredinama u hrvatskoj postoje i specifični problemi koji se pojavljuju u sredinama gde je veća zastupljenost naseg naroda kao što je u “Vukovarsko-sremskoj “ županiji gde nas posebno zabrinjava nedovoljno zapošljavanje srba u drzavnim i lokalnim organima i preduzećima. Važno je da se pripadnici našeg naroda zapošljavaju proporcionalno njihovoj zastupljenosti na odredjenoj teritoriji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dragana Jeckov je još jednom pozvala sve Srbe da izadju na dopunske izbore u nedelju i da opet poverenje daju predstavnicima SDSS-a. “Apelujem na sve naše gradjane da izadju na izbore u nedelju 03.Oktobra i da zaokružimo predstavnike SDSS kako bismo mogli ispuniti očekivanja naših gradjana na svim nivoima. Problema je i dalje mnogo i potrebno je da ostanemo jedinstveni i ujedinjeni oko problema koji i dan danas imaju Srbi u hrvatskoj. Jedino SDSS ima potrebnu snagu i kapacitet za realizaciju postavljenih ciljeva koji se tiču svih Srba u hrvatskoj”

– SDSS je garant bolje i blize saradnje sa našom maticom, što smo dokazali velikim brojem zajednički realizovanih projekata. Mi smo stalno uz gradjane na terenu i rešavamo probleme sa kojima se gradjani svakodnevno suočavaju. Jedini imamo potrebnu organizacionu infrastrukturu da mozemo da se aktivno bavimo resavanjem konkretnih problema naseg naroda. Važno je budući da u pojedinim sredinama postoji više srpskih lista da gradjani ne rasipaju glasove nego da kao i do sada poverenje daju SDSS kao jedinstvenoj srpskoj opciji u hrvatskoj.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar