Talibani IZNENADILI svet: Aerodrom u Kabulu spreman za međunarodne letove!

Letovi su na glavnom avganistanskom međunarodnom aerodromu u Kabulu obustavljeni prošlog meseca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Xinhua / Xinhua News / Profimedia

Talibani su danas objavili da su rešeni svi tehnički problemi na aerodromu u Kabulu i da mogu da se nastave međunarodni letovi.

Privremena vlada u Avganistanu uverila je sve avio-prevoznike da će postojati puna saradnja i navela da očekuje od svih prevoznika i zemalja koji su prethodno leteli u Kabul da nastave svoje letove, prenela je agencija Anadolija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Portparol ministarstva spoljnih poslova Abdul Kahar Balki naveo je da su nedavne političke promene u Avganistanu izazvale niz tehničkih problema unutar avio-sektora zbog kojih su obustavljeni međunarodni letovi za Avganistan.

– Budući da su problemi na međunarodnom aerodromu u Kabulu rešeni, a aerodrom u potpunosti operativan za domaće i međunarodne letove, Islamski emirat Avganistana uverava sve avio-prevoznike da će postojati puna saradnja i očekuje od svih avio-prevoznika i zemalja koji su prethodno leteli u Kabul da nastave svoje letove kao i do sada – naveo je on.

Letovi su na glavnom avganistanskom međunarodnom aerodromu u Kabulu obustavljeni prošlog meseca nakon što su talibani preuzeli vlast, a američke trupe su, kako navodi Anadolija, uništile opremu i radarski sistem pre nego što su napustile zemlju.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar