Od sutra MANJI broj škola po kombinovanom modelu: Evo gde se u Srbiji primenjuje neposredna nastava

Od 20. septembra treći model nastave primenjivao se u srednjim školama i u Bajinoj Bašti, Lebanama, Lajkovcu, Ljigu, Beloj Palanci i Sremskoj Mitrovici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kombinovani model nastave u 7. i 8. razredu osnovnih škola od sutra će se primenjivati u četiri lokalne samouprave, a ne u devet, kao što je bio slučaj od prošlog ponedeljka.

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, neposredna i nastava na daljinu u petoj nedelji školske 2021/22 sprovodiće se u osnovnim školama u Kragujevcu, Ivanjici, Lajkovcu i Valjevu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Takođe, drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se u srednjim školama u 18 lokalnih samouprava, a od 20. septembra bilo je uključeno 27 opština i gradova više.

Kombinovana nastava izvodiće se u Beogradu, Valjevu, Vranju, Leskovcu, Lajkovcu, Lebanama, Prokuplju, Ubu, Čačku, Bajinoj Bašti, Velikoj Plani, Vladičinom Hanu, Ljigu, Kragujevcu, Sjenici, Šapcu, Nišu i Sremska Mitrovica.

Onlajn nastava primenjivaće se od sutra u srednjim školama u tri lokalne samouprave – Ivanjici, Novom Pazaru i Užicu, saopštilo je ranije Ministarstvo prosvete.

Od 20. septembra treći model nastave primenjivao se u srednjim školama i u Bajinoj Bašti, Lebanama, Lajkovcu, Ljigu, Beloj Palanci i Sremskoj Mitrovici.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje se prvi model nastave, to jest neposredna nastava u školama.

BONUS VIDEO



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar