Vulin: Oni koji ćute o “Velikoj Albaniji”, da ućute i kad Srbi ZAJEDNO odlučuju o najbitnijim pitanjima

„Kurti nam je još jednom otkrio ono što znamo, Šiptari prave "Veliku Albaniju" i ne zanima ih šta drugi o tome misle. Baš kao što prave i takozvanu vojsku Kosova na koju po Rezoluciji 1244 nemaju pravo. Kada Kurti najavljuje referendum za ujedinjenje Kosova i Albanije, Evropska unija ćuti, NATO se ne oglašava, a Kvinta je neobaveštena. Kada Srbi kažu da će se kroz "srpski svet" politički i kulturno objedinjavati, onda se svi oglase i traže da se svaka ideja objedinjavanja Srba zabrani i kazni, a nosioci ideje okupljanja Srba izbace iz političkog života i stave pod sankcije. Oni koji ćute o "Velikoj Albaniji", neka ućute i kada Srbi zajedno donose odluke o najbitnijim nacionalnim pitanjima i neka već jednom nauče da sve što dopuste Šiptarima, neće moći da zabrane Srbima", odgovorio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin premijeru lažne države Kosovo Aljbinu Kurtiju, koji u intervjuu datom Al Džaziri otvoreno priželjkuje spajanje Prištine i Tirane uz konstataciju da takozvano Kosovo "nije proglasilo nezavisnost kako bi se distanciralo od Albanije, nego od Srbije".

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti otkrio da Albanci prave “Veliku Albaniju” i takozvanu vojsku Kosova, na koju nemaju pravo prema Rezoluciji 1244.

– Kurti nam je još jednom otkrio ono što znamo, Šiptari prave “Veliku Albaniju” i ne zanima ih šta drugi o tome misle. Baš kao što prave i takozvanu vojsku Kosova na koju po Rezoluciji 1244 nemaju pravo. Kada Kurti najavljuje referendum za ujedinjenje Kosova i Albanije, Evropska unija ćuti, NATO se ne oglašava, a Kvinta je neobaveštena. Kada Srbi kažu da će se kroz “srpski svet” politički i kulturno objedinjavati, onda se svi oglase i traže da se svaka ideja objedinjavanja Srba zabrani i kazni, a nosioci ideje okupljanja Srba izbace iz političkog života i stave pod sankcije – istakao je on.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ministar je dodao da oni koji ćute o “Velikoj Albaniji”, treba da ućute i kada Srbi zajedno donose odluke o najbitnijim nacionalnim pitanjima.

– Neka već jednom nauče da sve što dopuste Šiptarima, neće moći da zabrane Srbima – podvukao je Vulin.

Kurti je u intervjuu datom Al Džaziri otvoreno priželjkivao spajanje Prištine i Tirane uz konstataciju da takozvano Kosovo “nije proglasilo nezavisnost kako bi se distanciralo od Albanije, nego od Srbije”.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar