“Možda nije trebalo da dođem na sahranu Dušana Ivkovića”: Neočekivane reči legendarnog košarkaša (FOTO)

- U svakom slučaju, bila je čast biti tamo, sa mojim starim prijateljima - ističe Zdovc

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Marko Stošić

Bivši slovenački košarkaš Jure Zdovc je bio jedan od mnogih legendarnih igrača koji su prisustvovali sahrani Dušana Ivkovića.

On je otrkio da niko nije znao da će se pojaviti na Novom groblju, izuzev Žarka Paspalja. Govoreći o Dudinoj sahrani, Zdovc je otkrio kako je Ivkvoićevoj ženi rekao da možda nije trebalo da dođe, a kao razlog je apostrofirao činjenicu da je napustio reprezentaciju Jugoslavije kada je legendarni srpski trener bio selektor.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Bilo je to pred raspad Jugoslavije, kada je od njega traženo da napusti tim tokom Evropskog prvenstva u Rimu, pa je morao da zakuca na vrata Dušana Ivkovića i saopšti mu tu vest. Duda mu to nije zamerio.

Evropskom prvenstvu u Rimu. Bilo je to pred raspad SFRJ, a od Zdovca je traženo da napusti tim, zbog čega je zakucao na Ivkovićeva vrata u hotelu.

Sve se dogodilo brzo. Niko nije znao da dolazim na sahranu osim Žarka (Paspalja). Kada sam stigao na groblje sa suprugom, video sam Željka, Vladea i Danilovića, prišao sam im i seo sa njima. Obradović se iznenadio kada me je video da sam došao. Posle nam je neko prišao i rekao da bi bilo lako da mi odnesemo Dudu u njegovu poslednju kuću. Dino se takođe pojavio u poslednjem minutu. Nisam znao u tom momentu da postoji simbolični momenat u celoj priči. Reći ću vam nešto, rekao sam to i supruzi. Možda nije trebalo da budem tamo jer sam napustio reprezentaciju Jugoslavije. U svakom slučaju, bila je čast biti tamo, sa mojim starim prijateljima. Bio je to poslednje zbogom treneru – rekao je Zdovc.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Ne krije Zdovc koliko mu je Ivković pomogao tokom karijere.

– On je definitivno promenio sve za mene. Promenio mi je život. Njemu mnogo dugujem. Promenio mi je život i na tome ću mu zauvek biti zahvalan. Nadam se i da sam ja njemu nešto pružio”, rekao je Zdovc, pa nastavio:

– Dugujem mu mnogo. Ne znam šta bi se dogodilo da nisam tada zaigrao za reprezentaciju. Ne mogu da zamislim kako bi mi se razvila karijera da nisam igrao za Jugoslaviju. Posebno u tim godinama kada je bilo teško igrati van zemlje, kada je svaki tim mogao da računa na dvojicu stranaca i mahom su se svi odlučivali na Amerikance.

Bonus video:

Evo kako su Hrvati ispratili odlazak Dušana Ivkovića (FOTO)

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar