Prilika da se uči od šampiona Evrolige: Ćus Mateo predavač na Beogradskoj košarkaškoj klinici

Mateo je sa Real Madridom osvojio Evroligu prethodne sezone

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/YT/ACB

Trener košarkaškog kluba Real Madrid Ćus Mateo biće jedan od predavača na Beogradskoj košarkaškoj klinici “Dušan Ivković”.

Navodi se da je Udruženje košarkaških trenera Srbije, koje je organizator Beogradske košarkaške klinike “Dušan Ivković”, nastavilo sa kompletiranjem liste predavača za ovu godinu.

Jedan od najeminentnijih trenerskih seminara u svetu 23. put biće održan 29. i 30. juna u Beogradu.

– Čuveni španski stručnjak, koji je sa slavnim madridskim klubom prošle sezone osvojio titulu prvaka Evrope, a nedavno je trijumfovao i u Kupu Kralja, sa zadovoljstvom je prihvatio naš poziv i dolazi u Beograd – potvrdio je generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije Strahinja Vasiljević.

Mateo je svoju karijeru započeo kao pomoći trener Real Kanoe 1995. godine, da bi već 1997. preuzeo Realov tim do 17 godina. Nakon toga bio je u više navrata pomoćni trener prvog tima Reala, nakon čega je 2022. godine postavljen i za šefa stručnog štaba kraljevskog kluba. U međuvremenu bio je glavni trener Saragose, Fuenlabrade, Unikahe, a radio je i u Kini. U svojoj trofejnoj riznici ima i dva Superkupa Španije osvojena 2022. i 2023. godine.

Mateo i ove godine nastavlja da pokazuje o kakvom se stručnjaku radi. Sa Realom je prvi i u Evroligi i u domaćem prvenstvu uz dominantne brojke.

– Mi nastavljamo dalje temeljno da radimo na opsežnim pripremama za Kliniku sa željom da postavimo neke nove standarde kada je u pitanju organizacija trenerskih seminara. Na to nas jednostavno obavezuje lik i delo Dušana Ivkovića, čije ime i nosi ovaj jedinstveni košarkaški događaj. Prošle godine smo ugostili 1.300 trenera od čega čak 100 iz inostranstva, a želja nam je da ove godine tu brojku i nadmašimo i ponudimo vrhunske uslove za edukaciju i priliku za dalje trenersko usavršavanje – zaključio je Vasiljević.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar