Nastavlja se horor iz Mostara: Prvi čovek FS BiH dobio na desetine pretnji smrću

Užasne vesti stižu od prvog čoveka bosanskog fudbala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube/ Nogometni Stadioni

Kako javljaju mediji iz Bosne i Hercegovine, predsednik tamošnjeg Fudbalskog saveza Vico Zeljković nalazi se na udaru huligana, od kojih je dobio pretnje smrću.

Pretnje je dobio nakon što je izrečena stroga kazna mostarskom Veležu zbog prekida utakmice i spaljivanja automobila glavnog sudije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Meč Veleža i Borca zvanično je registrovan rezultatom 3:0 u korist banjalučke ekipe, stadion Veleža je suspendovan na šest utakmica, predsedniku kluba Šemsudinu Hasiću dve godine zabranjeno je učestvovanje u fudbalskom klubu, dok su mostarskom sastavu oduzeta tri boda i izrečena im je kazna od 5.000 evra, prenela je agencija Hina.

Od juče sam dobio na desetine pretećih poruka i naravno da ću ih sve prijaviti MUP-u. Prete mi ubistvom – rekao je Zeljković i poručio da ga pretnje neće pokolebati.

Zeljković je najavio nastavak još snažnijeg obračuna s huliganizmom koji se dogadja na fudbalskim stadionima u BiH.

Zahtevaću da se urade izmene i dopune disciplinskog pravilnika, kazne moraju biti znatno drastičnije – dodao je Zeljković.

Tokom dana je nasilje na stadionu u Mostaru dobilo i politički epilog. Više bošnjačkih stranaka i političara podržalo je mostarski klub navodeći da su se čelni ljudi Fudbalskog saveza i sudije urotili protiv njih, piše Hina.

U Mostaru je u utorak prekinut fudbalski meč izmedju Veleža i Borca nakon što je gostujuća ekipa povela sa 2:0. Na teren je ušlo više navijača, a na stadionu su napadnuti zvaničnici Borca i igrači tog kluba.

Nepoznati napadači su potom zapalili automobil glavnog sudije ovog meča, a jedna osoba je tom prilikom povređena.

Malo pre ponoći, u tunelu nedaleko Jablanice, presretnuto je vozilo glavnog sudije utakmice Sabrije Topalovića s kojim su se u tom trenutku nalazili pomoćnik Admir Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić.

Huligani su uništili stakla na automobilu, a potom su ubacili u isti baklju, posle čeka se auto zapalio pa izgoreo.

BONUS VIDEO:

On je bio glavna meta huligana u Mostaru: Napadač Borca otkrio kako se sve desilo

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar