Vinuo se u zvezde, pa preko noći izgubio SVE: Jedan pogrešan korak čuvenog glumca skupo je KOŠTAO

Jedan od najpoznatijih svetskih glumaca danas proslavlja 53. rođendan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto: Profimedia

Iako danas važi za jednu od najvećih zvezda Holivuda, čuvenog glumca Vila Smita život nije oduvek mazio.

Vil je odrastao u velikoj porodici – s roditeljima koji su se kasnije razveli, dve sestre i bratom. Kao najmlađe dete pohađao je privatnu osnovnu katoličku školu, a od malih nogu je pokazivao zabavljački duh i talent.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Voleo je da repuje u svojoj sobi, pisao je pesme i sanjao da će jednog dana stajati na velikoj pozornici pred gomilom obožavalaca. Upravo zbog toga doneo je odluku da nakon srednje škole ne upiše fakultet, pa iako je dobio poziv s prestižnog Instituta za tehnologiju u Masačusetsu za rani inženjerski program, nije želeo da ga prihvati, znajući već tada da je njegova budućnost u muzici. Tada je odlučio da se posveti muzičkoj karijeri i osnovao poznati duo DJ Džezi & The Fresh Princ. Dvojac se upoznao kada je Vilu bilo 16 godina i istog trenutka su odlučili da ostvare saradnju. Delili su strast prema muzici i bili su savršen spoj. DJ Džezi Džef postao je producent, dok je Vil preuzeo mikrofon, a sve drugo je istorija – 1985. godine izdali su svoj prvi hit “Girls Ain’t Nothing but Trouble”, a ubrzo nakon toga potpisali su ugovor sa slavnom izdavačkom kućom Jive Records i objavili prvi album “Rock the House”.

Džezi i Vil ubrzo su postali međunarodne zvezde, njihovi uspesi samo su se nizali, a bankovni računi bili sve veći. Ipak, da slava i bogatstvo vrlo lako udare u glavu, uverio se i sam Vil, kada je, ponesen slavom počeo da troši basnoslovne sume novca na skupocene automobile, motocikle, firmiranu garderobu i luksuzan život, a neumerenost u trošenju dovela je do toga da je u veoma kratkom roku uspeo da potroši gotovo sve što je zaradio. Naime, između 1988. i 1989. godine potrošio je toliko da je u celu priču morala da se uključi vladina finansijska agencija kojoj je dugovao 2,8 miliona dolara, zbog čega je ostao bez honorara i zaplenjene su mu mnoge vredne stvari.

– Biti poznat i siromašan je najgora kombinacija – ljudi te i dalje prepoznaju, ali prepoznaju te dok sediš pored njih u autobusu – izjavio je Vil jednom prilikom govoreći o teškom periodu.

Osim što je izgubio bogatstvo, Vil je iz dana u dan gubio i slavu. Drugi po redu album nije ostvario ni približan uspeh kao prvi, a on nije video izlaz iz takve situacije. Osećao se bespomoćno, ali njegova tadašnja devojka došla je na ideju o ućešću u tok šouu “The Arsenio Hall Show”, gde je slučajno upoznao filmskog producenta i muzičara Benija Medinu, kog je ubrzo i impresionirao. Beni je bio siguran da je Vil odličan izbor za glavnu ulogu u seriji “Princ sa Bel Era”.

Vil je isprva bio zbunjen s Benijevom ponudom, jer nije bio glumac, već reper i nije znao ništa o glumi. Ipak, nakon nekog vremena shvatio je da ne sme da odbije tu priliku i za nekoliko nedelja našao se na setu serije koja je počela sa emitovanjem 1990. godine i postigla instantni uspeh. Gledaoci su bili oduševljeni Vilovom glumom i smislom za humor. Zahvaljujući tome, ali i staroj slavi, uskoro su počele da mu sitžu ponude iz Holivuoda. Prvi veliki film bio je “Six Degrees of Separation” iz 1993. godine, a uskoro mu se posrećilo i na ljubavnom planu. Snimajući “Princa sa Bel Era” na setu je upoznao prvu suprugu Šeri Zampino, s kojom se venčao 1992. godine, a iste su godine postali i roditelji sina Vilarda Karola “Treja” Smita III. Porodica je isprva bila srećna, ali čini se da je život ispod reflektora bio pretežak, pa su se Vil i Šeri razveli nakon tri godine braka.

Ipak, čini se da Vil nije dugo tugovao nakon razvoda, budući da je vrlo brzo nakon toga u javnost dospela informacija da je otpočeo romansu sa koleginicom Džejdom Pinket, koja je kasnije priznala da su počeli da se viđaju dok je Vil još uvek bio u braku. Par se upoznao na setu serije, a hemija između njih nije se mogla sakriti. Venčali su se 1997. godine, a njihovoj porodici uskoro su se pridružili sin Džejden i ćerka Vilou.

foto: Profimedia

Porodica Smit danas je jedna od najpopularnijih u Holivudu, a za to mogu zahvaliti talentima kojima su svi nadareni i što su ostvarili uspehe na različitim područjima. Uz to, zajedno su radili na mnogim projektima.

Vil i Džejda uspeli su da održe porodicu na okupu, a tokom više od dve decenije dugog braka u kom uživaju i danas, uspeli su da ostanu verni jedno drugom.

Njihova imena retko su se spominjala u preljubničkim aferama, a nekoliko puta su izjavljivali kako se njihova veza danas nalazi na novom nivou. Naime, kako su više puta isticali, više se međusobno ne doživljavaju supružnicima, već životnim partnerima.

 

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar