Plenković i Milanović promovišu RATNE ZLOČINCE: Jedan održao govor u blizini gde su ubijeni Srbi (FOTO)

Ubijanjem zarobljenih vojnika JNA, od strane pripadnika MUP-a Hrvatske i ZNG, učinjena je teška povreda Ženevske konvencije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: AP Photo/Darko Bandic, EPA-EFE/Virginia Mayo / POOL, Printscreen

U Karlovcu, u blizini Koranskog mosta, gde je 21. septembra 1991. godine ubijeno 13 zarobljenih pripadnika JNA, otkriven je mural s likom Mihajla Hrastova osuđenog za ratni zločin. Na datum kad je izvršen zločin, ratni zločinac je održao i govor.

– Na ovom sam muralu sasvim slučajno ja, mogao je biti i neko drugi od mojih saboraca, sudbina je bila takva da sam ja. I, eto, sada gledam u svoju braću po oružju i mlade i BBB koji su mural oslikali – rekao je Hrastov.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tim povodom je bila i bakljada, kako je objavio Eugen Jakovčić iz Srpskog narodnog veća na Tviteru.

– Bakljada u čast ratnog zločinca na mestu ratnog zločina. Quo Vadis, Croatia? – napisao je Jakovčić.

Foto: Printskrin

To je jasan pokazatelj da hrvatske vlasti na čelu sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem promovišu osuđenog ratnog zločinca i to na datum kad je ubijeno 13 Srba.

Podsetimo, gradsko veće Karlovca je most na reci Korani preimenovalo po jedinici GROM, čiji pripadnik je tokom poslednjeg rata ubio 13 zarobljenika tadašnje Jugoslovenske narodne armije.

Odluka o tome doneta je juče rano ujutru u Gradskom veću Karlovca u kojem većinu ima HDZ.

Prema toj odluci Koranski most, na kojem je pripadnik Gromova Mihajlo Hrastov ubio 13 zarobljenih vojnika JNA-a ubuduće će se zvati “Most Specijalne jedinice policije Grom”.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar