Jelena Đoković nakon posete MANASTIRU na Kosmetu donela ODLUKU: “Beskrajno sam zahvalna” (FOTO)

Supruga našeg najboljeg tenisera je završila svoje putovanje po južnoj srpskoj pokrajini

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram/ jelenadjokovicndf

Jelena Đoković je tokom ovih par dana posetila Kosovo i Metohiju, gde je u sklopu svoje fondacije “Novak Đoković” pomogala našim ljudima.

Tom prilikom je Jelena posetila i nekolicinu srpskih manastira, a u jednom od njih je upalila sveće za žive i pokojne.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs 

Upravo se u tom duhu oglasila na društvenim mrežama, gde je poslala lepu, ali i snažnu poruku.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

– Završilo se predivno putovanje i obilazak manastira na Kosovu i Metohiji. Sa njega sam ponela veliku ljubav i zahvalnost. Svaki dar koji smo ostavili i zagrljaj i osmeh su bili od srca. Nosim jednu vrlo moćnu poruku, koju sam snažno osetila baš zahvaljujući dubokim razgovorima sa Mohanđijem i ljudima koji su bili s nama na našem hodočašću. Svi smo upalili sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir u svakom manastiru i crkvi koju smo posetili. Sveća je simbol nesebične žrtve – ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga – napisala je Jelena između ostalog na Instagramu, pa se zapitala:

– Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju? Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim tu tradiciju. Sve zahvaljujući ovom putovanju i posetama usamljenim velikim svećama koje sijaju na tlu Kosova i Metohije da osvetle sve nas i budu nam smernica i putokaz da samo ono sto je nematerijalno opstaje i odoleva svemu. I zato sam beskrajno zahvalna svim ljudima koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji i u našim manastirima, da održavaju sjaj sveća naše istorije, kulture i duhovnosti – zaključila je Jelena.

BONUS VIDEO:

Obradović otkrio zašto Zapad ne voli Novaka: Srbi su malo pleme, ali su borbi jedan na jedan jači od svih



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Sada ce malo i o vero nauci da nam propoveda.Gospodjo,hvala ti sto si supruga Novaka DJokovica,a i tebi je to dovoljno.

    Odgovori

Ostavite komentar