Obradović otkrio zašto Zapad ne voli Novaka: Srbi su malo pleme, ali su borbi jedan na jedan jači od svih

Bivši selektor Srbije je objasnio zbog čega u ostatku sveta ne postoje simpatije prema Đokoviću i Srbima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

Mnogima smetaju uspesi Novaka Đokovića na svetskoj sceni, upravo oni koji ga stavljaju u sam vrh globalnog sporta.

Kao lošu stranu prvog reketa sveta vide to što je on Srbin i što se ponosi time, a ovoj temi je govori i njegov bivši trener i selektor Srbije Bogdan Obradović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Pa ja mislim da Evropi i svetu smeta nešto što se odavno desilo. Počevši od svih velikana od Svetog Save, pa preko Vuka Karadžića, Mileve Marić Ajnštajn, Tesle, vidimo da su Srbi jedan od najinteligentnijih naroda. A mi smo samo malo pleme, a Srbin kad se jedan na jedan suoči sa bilo kim drugim, jači je od svakog – naveo je Bogdan.

Mi smo velikani i jači smo od svih. Oni ne mogu da nam se dive, jer oni u svojoj genetskoj strukturi nemaju ništa dobro.

O istoj temi je govorila Saša Sredanović sportski psiholog uključila iz Sevilje, koja je navela pet razloga zbog kojih ne vole Đokovića na Zapadu.

– U jednom časopisu sam čitala da postoji pet razloga zašto ne vole Novaka. Prvi razlog je bio zato što je prekinuo dominaciju Nadala i Federera, drugi je zato što se često bori protiv publike, treći je to što je Srbin. Takođe, ne sviđa im se njegov stil igre, kažu da je suviše opušten i da nije originalan. I kao poslednji razlog su naveli da je uobražen – kaže Serdanovićeva.

BONUS VIDEO:

Sraman pokušaj Federera da unizi Đokovića: Kako je uopšte moguće da nam je ovo promaklo?



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. "...Počevši od svih velikana od Svetog Save, pa preko Vuka Karadžića, Mileve Marić Ajnštajn, Tesle, vidimo da su Srbi jedan od najinteligentnijih naroda...". Sve je ovo takva totalna glupost... ali, pravi Srbin ne bi bio Srbin da se ne kiti tuđim perjem i to bez imalo stida koji je, uzgred, Turčin davno oduvao pa ga više nema ovde ni u tragovima. O čemu se rad? Malobrojni izuzetni "Srbi" zapravo svojom izuzetnošću samo potvrđuju pravilo o otužnom proseku nacije jer nisu prirodan produžetak kvantiteta u kvalitet. Oni su izuzeće od tog pravila kontinuiteta i beže odavde jer su duboko nekompatibilni po svemu, sasvim sigurno i po delu genetske osnove. Nije njih iznedrio Srpski prosek - Narod, pa da govorimo o čistim genima, oni su odavde pobegli osećajući duboku nekompatibilnost, pobegli u neki bolji narod sa kojim su i genetski kompatibilniji od nas i koji ih je podigao, ovde bi propali. Naravno, osećaju nostalgičnu privrženost mestu ranog stasavanja...i to je sve. Genetski, nemamo mi rodoslovlje 30 generacija unazad, pa da mašemo Srpskim genima, pogotovo zbog viševekovnog haosa na Balkanu. Kvantitet ovde daje autentičan kvalitet nemerljivo slabiji od pomenutih pojedinaca i upravo taj Srpski prosek i prirodno iskristalisan "najbolji" Srbin ovde, ne daju takvom izuzetnom pojedincu da opstane. Kapiraš li to uopšte? ...Pa, ko onda ovde ostaje? Pogledaj naše autentične prvake - to su naši najbolji koje je iznedrio kvantitet ili Narod, mi bolje od toga ne možemo. Verujem da si i ti jedan od njih. Takva si gluperda da samo potvrđuješ kako smo mi Srbi u nenadoknadivom zaostatku za civilizacijom. Ne znamo ništa i ništa nas ne interesuje, osim brze i lake love. Samo to...a lupetanja i bestidnosti koliko hoćeš...I nije tačno da ne vole Novaka, ne vole samo mogućnost da vlasnik nedodirljivih rekorda bude neko ko se vodi kao Srbin. Plakao je i pre kraja meča, ne zbog poraza, već što je tako moralo... ozbiljnom porukom da "istorijski dan" treba da propusti ako... (Igraću kao da mi je poslednji meč, Nedostaju mi deca...bla, bla, bla, sve je jasno), Suze za kraj i ljubav Naroda je sav profit koji mu je obećan...i to je i dobio...

    Odgovori

Ostavite komentar