Anćeloti opet progovorio o Luki Joviću: Svi igrači znaju šta mislim!

Pojedinci poput Asensija pali su u drugi plan u žestokoj konkurenciji, a prilikom osvrta na ovu temu strateg Reala govorio je i o Luki Joviću

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Bagu Blanco/Pressinphoto/Shutterstock Editorial

Jake izjave trenera Real Madrida Karla Anćelotija pred meč 5. kola La lige sa Majorkom u sredu od 22 časa. Tokom tog izlaganja pričao je i o Luki Joviću, ali i o mnogim gorućim temama.

– Timski duh uvek donosi uspeh, uz kvalitet koji imamo. Taj duh je osnova rezultata koje smo postigli. Uvek smo se borili do kraja – rekao je Ančeloti i otkrio da će napraviti određene promene u postavi sutra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Osim taktičkih zamisli, na izbor startne postave uticaće i kadrovski problemi.

– To je problem koji imaju svi timovi, videli smo to pre neki dan sa Valensijom. Sezona je veoma zahteva i moramo da živimo sa ovim problemom. Ekipa je prilično kompletna, povređen je Karvahal, ali sledeće nedelje će se vratiti Mendi, Marselo, Kros… Moramo da živimo s ovim.

Pojedinci poput Asensija pali su u drugi plan u žestokoj konkurenciji, a prilikom osvrta na ovu temu strateg Reala govorio je i o Luki Joviću, srpskom napadaču koji je dobio priliku u završnici utakmice na Mestalji s Valensijom.

– Svi igrači znaju šta mislim, komplikovano je izabrati jedanaest igrača. Možda Asensio nije srećan, ali to je sasvim normalno. I Isko, pa i Jović… Asensio dobro trenira, Isko takođe, Jović takođe i to mi se sviđa. Problem je veći intenzitet. Imaće minute. Jović je odigrao deset protiv Valensije i to je bilo važno, i Isko. Promenili su dinamiku utakmice.

Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

Real ima četiri pobede i remi.

– Ako igrate dobro imate više mogućnosti, ali morate da vidite šta je neophodno da biste igrali dobro. Morate se dobro braniti. Ključ je u ravnoteži, da budete dobri i sa i bez lopte. Klubovi se povuku, brane se prilično dobro i moramo da ih pritisnemo više. Nije uvek rešenje u ne uvek niskim blokadom. Ponekad morate da izvršite pritisak i sa odbranom i veznim redom. To moramo da poboljšamo jer protiv Valensije nismo dobro prošli.

Neizbežan je bio osvrt i na situaciju u redovima najvećeg rivala. Poraz od Bajerna (0:3) uključio je alarm u Barseloni, a remi sa Granadom dodatno je uzdrmao Katalonce te se pitanje poverenja ukazanog Ronaldu Kumanu ponovo našlo na dnevnom redu.

– Iz mog iskustva, svi timovi pre ili kasnije imaju problema. Ispostavlja se da je aktuelni momenat dobar za nas. Trener mora da radi na rešavanju problema. To je sve – izjavio je Ančeloti.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar