Marina pesmom predvidela RASPAD Jugoslavije? Vojnici su je pevali na frontovima, a evo o kom HITU je reč

Mnogi su pričali da ima pronicljive tekstove

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Marina Tucaković, najpoznatiji i najuspešniji tekstopisac na ovim prostorima, preminula je 19. septembra u 67. godini. Bila je autorka brojnih hitova i sarađivala je sa gotovo svim pevačima na estradi.

Marina je napisala brojne hitove rok i folk muzike, a mnogi su joj govorili da je brojnim svojim stihovima predvidela budućnost:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Jednom mi je Čola rekao: „Maki, pa ti si opasna po neke ljude, pazi šta pišeš. Kada si napisala onog „Zmaja“ za Indiru, to su se ljudi sekli, poistovećivali su svoje sudbine sa tom pesmom. Jel ti znaš da neko može da se ubije zbog tih tekstova?“. Samo sam mu govorila: “Jao nemoj molim te”. Ja sam veselog srca i strašno mi teško padne kada tako nešto čujem. Nije to baš toliko ozbiljno – opisala je Tucakovićeva.

– Pesmom ‘Idi dok si mlad’ naslutila sam bračni kolaps između mene i Fute. Pisala sam pre nego što mi se desilo. I to kada mi kažu imala si inspiraciju, kažem “ne, nisam imala inspiraciju, ja sam to napisala unapred”. Rekli su mi kako sam predvidela raspad Jugoslavije Džejovom pesmom „Ni na istok ni na zapad“, posle su to pevali na frontu vojnici. Možda imam neku intuiciju, svi umetnici su intuitivni, mogu da predvide neke nesreće – izjavila je Marina i otkrila da joj je omiljena pesma ‘Stani stani Ibar vodo’ te da tu pesmu često naručuje u kafani.

Foto: ATAImages

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar