Država daje novac građanima Srbije: Prve uplate već krajem nedelje, a evo šta vam je jedino POTREBNO

Potrebno je samo da imate dokumenta sa ovog spiska

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Krajem sledeće nedelje očekuje se prvo potpisivanje ugovora sa građanima o zameni stolarije.

U pitanju je projekat Ministarstva rudarstva i energetike i jedinica lokalne samouprave a uz pomoć kojeg će građani moći da, plaćajući polovinu troškova, opreme svoje domove stolarijom i drugim predmetima koji će doprineti boljoj energetskoj efikasnosti objekata.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Drugu polovinu ovih troškova plaćaju Ministarstvo i lokalne samouprave.

Ovo je tek prvi krug programa, a još jedan takav trebalo bi da se raspiše krajem godine.

Uz to, kako je ranije najavljeno, ovaj model subvencionisanja kasnije će biti primenjen i na još jedan poduhvat koji bi takođe trebalo da doprinese energetski efikasnijoj slici naše zemlje, a to je projekat ugradnje solarnih panela.

Još se ne zna kako će izgledati pomenuti ugovori, a zainteresovane najviše zanima da li će novac potreban za radove morati da “iskeširaju” odjednom ili će im biti ponuđena isplate na rate.

– Ministarstvo rudarstva i energetike priprema model trojnog ugovora između korisnika sredstava (građanina), privrednog subjekta koji izvodi radove i jedinice lokalne samouprave, koji nije obavezujući za JLS – poručuju iz ove institucije.

Spisak dokumenata

Oni dodaju da je planirano da ugovor, između ostalog, sadrži visinu iznosa sredstava, odnosno vrednost projekta, predmet ugovora, podatke o važenju ugovora, obaveze jedinice lokalne samouprave, obaveze privrednog subjekta i obaveze krajnjeg korisnika (građanina), način i uslove prenosa sredstava i dinamiku plaćanja, kao i informacije o realizaciji predmeta ugovora.

– Identičan model ugovora biće pripremljen i za buduće ugovore, kao i one koji se odnose na ugradnju solarnih panela – poručili su iz Ministarstva.

BONUS VIDEO:



Izvor: B92.net

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar