Mladi teniser poslao oštru poruku “velikoj trojci”: Vreme je da vas pošaljemo u istoriju!

Napravio je nekoliko zapaženih uspeha ne toliko iskusni teniser ove sezone, između ostalih i pobedu nad Rafaelom Nadalom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

Poslednjih nekoliko godina se konstano priča o teniserima, koji će naslediti takozvanu “veliku trojku”, ali još uvek nema nikakvih naznaka da će se to dogoditi.

Rafael Nadal i Rodžer Federer su verovatno blizu kraja svojih karijera, Španac zbog teške povrede, a Švajcarac zbog godina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, čini se da Novak Đoković ima još puno godina igranja pred sobom, a sada je samo pitanje ko će uspeti da ga skine sa trona.

Veliku uspeh ove godine je napravio mladi teniser Lojd Haris, koji je savladao Rafaela Nadala na turniru u Vašingtonu, a potom se domogao 31. pozicije ATP liste što mu je najbolji plasman u karijeri.

Sa druge strane čini se da je ovaj uspeh prilično poneo 24-godišnjeg Južnoafrikanca, koji smatra da je došlo vreme za smenu “velike trojke”.

“Nova generacija” kuca na vratima. Ako pogledate prvih 50 sada, sada ima više mladih igrača među njima nego ikad u poslednjih 20 godina. Ože Alijasim je imao sjajnu seriju na US openu, kao i Hurčak, Rud je osvojio tri titule ove godie… Te momke dugo znam, iz juniorskih dana i i lepo je videti kako napreduju. Mislim da je vreme da Veliku trojku pošaljemo u istoriju i da preuzmemo kormilo svetskog tenisa – poručio je Haris.

Osvrnuo se Haris i na svetskog broja jedan, koji je poklekao u finalu US opena od Danila Medvedeva.

Novak je bio nezadrživ ove sezone sve do poslednjeg meča. Mislim da je naišao na izuzetno teškog protivnika tog dana. Danil je igrao jako dobar tenis tokom celog leta i on je simbol te nove generacije – zaključio je mladi teniser.

BONUS VIDEO:

Bakica u Visokom oduševila Novaka poklonom: Najbolji teniser sveta napustio svoju oazu mira (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar