Stefanović je samo kolateralna šteta? Izvor iz istrage otkrio NEPOZNATE detalje ubistva MMA borca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/Printscreen

Daniel Janjoš, uhapšeni bivši reprezentativac u streljaštvu i Uroš Stefanović, ubijeni MMA borac i telohranitelj poznatog vojvođanskog kriminalca Gorana Kovačevića Goranca bili su poznanici koji su se kretali u istom društvu, ali se nisu družili. Kako se saznaje, Janjoš, koji se nakon 13 dana potrage policije za njim i još dva osumnjičena, predao policiji glavni je osumnjičeni za učestvovanje u ubistvu Stefanovića i napadu na Goranca.

Janjoš je prvobitno bio osumnjičen da je vozio automobil kojim su napadači presreli Goranca i MMA borca, a potom na njih otvorili vatru. Međutim, izvor iz istrage, rekao je da se sumnja da je u jednom trenutku, braneći svog šefa Goranca, mladi MMA borac kacigom udario Janjoša po glavi, a da je ovaj u tom trenutku zapucao na njega. Od zadobijenih povreda Stefanović je preminuo na licu mesta, dok je Goranac, kog je MMA borac štitio, u napadu lakše ranjen.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Napadači su velikom brzinom pobegli s lica mesta, međutim policija je vrlo brzo uspela da ih identifikuje na osnovu DNK tragova. Prema informacijama iz istrage, kao nalogodavac ovog zločina navodi se bivši bolicajac Dalibor Bogdanović Boća, inače bivši prijatelj Gorana Kovačevića koji je i bio meta ovog napada.

Iz izvora upoznatih sa tokom istrage saznaje se da su se ubijeni Stefanović i osumnjičeni Janjoš znali iz viđenja budući da su poznavali iste ljude, ali da se nikada nisu družili.

– Upravo je to još jedan od dokaza koji ide u prilog činjenici da je Stefanović samo kolateralna šteta te da je na meti napadača zapravo bio Goran Kovačević Goranac. Janjoš i Stefanović su znali jedan za drugoga ali nikada nisu bili u neposrednom kontaktu, a kamoli da je među njima došlo do nekog konflikta – navodi izvor.

Kako navodi izvor, Janjoš se družio sa Boćom za kog se sumnja da je nalogodavac ili posrednik između pravog nalogodavca i izvršilaca ovog krivičnog dela.

– Budući da su Boća i Goranac bili dobri prijatelji normalno je i da su Janjoš i Stefanović znali jedan za drugoga, ali se nisu družili – ističe sagovornik.

Podsetimo, zbog sumnje da je umešan u ubistvo Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je po nalogu novosadskog Višeg suda raspisalo poternicu za bivšim policajcem Daliborom Bogdanovićem Boćom i još dvojicom muškaraca za koje postoji osnovana sumnja da su direktni izvršioci ovog krivičnog dela. Jedan od muškaraca za kojim se tragalo bio je i Janjoš, koji se u sredu uveče, u prisustvu advokata, sam predao policiji. On je saslušan i izneo je svoju odbranu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar