OGROMNA LJUBAV

Ljubavna priča Jelene i Steve Žigona je kao HOLIVUDSKA: Upoznali su se kada mu je bila STUDENTKINJA

Bili su jedan od najskladnijih parova bivše Juge

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Glumica Jelena Žigon domaćoj publici je najpoznatija po ulozi Jelene u “Žikinoj dinastiji”, a pored brojnih kvalitetnih uloga, njen život je obeležila i velika ljubav sa kolegom Stevom Žigonom.

Oni su u braku dobili dvoje dece, sina Nikolu i ćerku Ivanu koja je krenula stopama svojih roditelja i bavi se glumom. Sa druge strane i Nikola je umetnik, ali se bavi slikarstvom i ne pojavljuje se često u medijima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ivana Žigon je u svojim memoarima opisala poslednju noć koju je provela kraj oca Steve koji je preminuo 2005. godine.

– Stevinu poslednju noć probdeli smo zajedno kod kuće, on, mama, ja i pas Bimbo. Ležao je kraj njegovih nogu nepomičan, nepomičniji od Steve, a ja sam čitavu noć pevala svom tati o danu pobede nad fašizmom i ponajviše Bulata Okudžavu. Toga jutra nisam primetila da sam ozdravila i da više nemam temperaturicu koja me je pratila poslednja dva meseca. Osećala sam samo jednu čudnu stvar. Moja ruka, kojom sam čitavu noć držala tatinu ledenu ruku, nije se hladila. Zapravo, tokom noći postajala je sve toplija – napisala je Ivana Žigon u svojim memoarima.

Stevo i Jelena upoznali su se 1950. godine kada je ona imala samo 17, a on 24 godine. Među njima se odmah osetila privlačnost koja je vremenom prerasla u ljubav.

Kada je trebalo da upozna njene roditelje, glumac je došao sa violinom koja mu je jednom spasila život.

Pošto je bio smrtno zaljubljen u Jelenu, pomislio bi kako bi ista violina ponovo mogla da mu spase život, te se u kući njenih roditelja pojavio kao muzičar, a na njenu adresu je u prethodnih godinu dana poslao desetine anonimnih ljubavnih pisama.

Pisma je slao anonimno jer je bio asistent na fakultetu gde je Jelena tudirala, te je postojala opasnost od osude.

– U Stevu sam se zaljubila još sa 17 godina na Akademiji, gde je radio kao asistent. Od onda sam pod njegovom rediteljskom palicom – pričala je svojevremeno Jelena prisećajući se početka njihove romanse, preneo je Kurir.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar