Veselja će biti PREKINUTA: Mlade SADA strahuju od upada na svadbu

Najviše prekršajnih naloga izrečeno je u Beogradu, potom u Nišu i Leskovcu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia, Ilustracija

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković najavio je pojačanu kontrolu od četvrtka do nedelje, navodeći da će neke svadbe morati da budu prekinute i da će nekim vlasnicima objekata biti izrečena mera zabrane korišćenja i upotrebe tih prostorija.

Ujedno, najavljeno je ukrštanje inspekcija i zajednički rad na terenu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Sigurno ćemo raditi koordinisane zajedničke nadzore. Napravljeni su parovi inspekcija koji će raditi na terenu i sve to treba da prema određenim subjektima i delatnostima da da efekte na terenu, ne samo zbog obima kažnjavanja, nego i masimalnog preduzimanja mera shodno zakonu – rekao je ranije Stamenković.

On je, podsećamo, nakon vikenda u javnost izašao sa podacima o kontrolisanju pooštrenih protivepidemijskih mera, navodeći da je u javnom prevozu uočeno dosta nepravilnosti.

Stamenković je naveo da je tokom ovog vikenda bilo vise od 250 kontrola javnog prevoza, autobusa u međugradskom i međumesnom saobraćaju, preneo je ranije RTS.

Naveo je da je izrečeno preko 20 prekršajnih naloga, a da je iznos izrečenih naloga više od 550.000.

Najviše prekršajnih naloga izrečeno je u Beogradu, potom u Nišu i Leskovcu i u ostalim gradovima zapadne i istočne Srbije.

Stamenković je istakao da su krenuli od pravnih lica i da su kažnjeni određeni autobuski prevoznici.

– Svi vozači koji nisu nosili maske dobili su prekršajne naloge – najavio je Stamenković.

Boško Bubanja iz Udruženja event industrije Srbije ističe da nisu dobili nikakvo zvanično obaveštenje o izmenjenom radu ugostiteljskih objekata i održavanju proslava, osim da će početi rigoroznija kontrola poštovanje aktuelnih mera u objektima, objavio je RTS.

– Bilo je kontrola prošle nedelje. Svadbe nisu prekidane, to je malo grubo rečeno u javnosti i to je unelo malo panike među mladence i ja bih ovom prilikom hteo da im kažem da ipak kontaktiraju svoje organizatore događaja i verujem da će sve biti u redu, jer mere se poštuju u našim objektima, maksimalno koliko je moguće i verujem da neće biti razloga da se događaj prekine – rekao je Bubanja.

– Nemamo podatak da je bilo zaražavanja na svadbama. Vi znate da je 16 meseci bila zabrana organizovanja proslava. U tom periodu bilo je zaraženo preko 750.000 ljudi. Nama kada je dozvoljeno pre par meseci da radimo, mi smo radili oko 45 dana, u tom periodu je bilo milion gostiju na svadbama, a broj zaraženih nije rastao – poručio je Bubanja i dodao da je broj zaraženih krenuo da raste krajem jula i početkom avgusta.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar