Svi su bili protiv Novaka: “Kada su mi skandirali ime, osećao sam se kao Federer”

- Naježio sam se - ističe Rune

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Andrew Schwartz / Sipa Press / Profimedia

Mladi danski teniser Holger Rune je pisao za ITF sajt i osvrnuo se na svoje iskustvo na US openu, gde je eliminisan od Novaka Đokovića u prvom kolu.

Ceo Artur Eš je bio protiv Đokovića i navijao je svim screm za mladog Danca, koji se potpuno slučajno našao u Njujorku.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Nisam ništa znao o tome, nikada u karijeri nisam doživeo tako nešto kao u ‘Velikoj jabuci’, bilo je fantastično. Nisam ni znao da li ću otputovati u Njujork, pošto je moj trener Lars hteo da igra na sigurno. Pošto nije bilo čelendžera na betonu ni pre ni posle US Opena, mogli smo da imamo kratko putovanje i kratko ostanemo tu. Dogovorio sam sam se sa trenerom i majkom da ipak odemo jer moja igra tamo može da napreduje – napisao je Rune i dodao:

– Poslednji meč kvalifikacija igrao sam protiv Morainga, koji je servirao kao Izner. Pri rezultatu 5:3 u trećem setu pala je kiša i meč je prekinut. Plašio sam se da će se Mats vratiti u igru, pošto će udarati jako jer nema šta da izgubi. Analizirao sam ga i na kraju sam pobedio, bio je to sjajan osećaj.

Trenutak kada je shvatio da će na megdan najboljem svih vremena će dugo pamtiti.

– Ležao sam u krevetu kada mi je stigla poruka da u prvom kolu igram protiv Novaka Đokovića. Ostao sam bez reči i srce je počelo ubrzano da mi kuca. Bilo je neverovatno, Nole je neko kome se divim, trenirali smo zajedno i on je neverovatan, kompletan igrač.

Kada je reč o samom meču.

– Svi su navijali za mene, skandirali su moje ime. Naježio sam se. Kada su skandirali moje ime protiv Đokovića, osećao sam se kao Rodžer Federer. Dali su mi energiju i zato sam osvojio set. Od Đokovića sam mnogo naučio – rekao je Rune.

Nole vraća OFK Beograd na sportsku mapu sveta: Romantika Đokovića za bolje dana srpskog velikana (FOTO)

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar