Svemirski turisti pišu istoriju: Svi se pitaju čemu služi SKRIVENA pregrada u njihovoj letelici (FOTO)

Kompanija Ilona Maska spremna za veliki korak

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: John Kraus / AFP / Profimedia

Ako ne bude problema, SpaceX će sutra realizovati prvi turistički let u svemir! U kapsuli Crew Dragon biće četvoro putnika, dok privatna misija traje tri dana.

Objektiv je pisao o poduhvatima milijardera Ričarda Bransona i Džefa Bezosa, koji su u svojim letelicama dosegli zvezde, ali kompanija Ilona Maska ide korak dalje.

Misiju Inspiration4 organizovao je američki milijarder Džered Isakman, osnivač i direktor kompanije “Shift4 Payment”, koji će zajedno s kolegama ostvariti veliku želju.

Neobičan predmet

Netflix je uoči istorijskog leta emitovao TV-serijal “Countdown: Inspiration4 Mission to Space”, o pripremama svemirskih turista, a jedan detalj izazvao je veliku pažnju gledalaca.

Naime, u trećoj epizodi otkriveno je postojanje skrivene pregrade u kapsuli SpaceX, u kojoj se nalazila i – lepljiva traka, prenosi Futurism.

Mnogi se pitaju čemu bi selotejp mogao da posluži, ali je dokumentovano da je proteklih decenija više puta spasao živote astronauta!

Napravili nov “blatobran”

Najpoznatiji primer je misija Apollo 13, koju je filmski obradio Tom Henks. Eksplozija je izvukla vazduh iz kapsule, ali su astronauti rešili problem s ventilacijom koristeći znanje i lepljivu traku.

Tokom misije Apollo 17 slučajno je otkinut “blatobran” na mesečevom roveru, pa je postojala opasnost da prašina kontaminira uzorke. Preduzimljivi astronauti uzeli su lunarne mape, selotejp i sprečili štetu (LINK).

NASA je zadržala lepljivu traku kao deo obavezne opreme, pa ne čudi odluka kompanije SpaceX. Ostaje nada da svemirski turisti neće imati razloga da je iskoriste tokom svoje avanture.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs


BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (1)

  1. Jel imaju pravo da ponesu veliki kofer kao ručni prtljag? A ako im otkažu putovanje zbog korone, oće li da dobiju zamenske vaučere?

    Odgovori

Ostavite komentar