Pokrenut disciplinski postupak: SUSPENDOVANI piloti koji su odbili da prevezu Joanikija i Porfirija

Pored toga pokrenut je i postupak kojim će se utvrditi da li je tog dana na Cetinju došlo do prekomerne upotrebe hemijskih sredstava i zabranjenih gumenih metaka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tamara Trajković/ Objektiv.rs

Dvojica pilota avio-helikopterske jedinice MUP-a Crne Gore, Dražen Vlahović i Igor Delević, suspendovani su zbog odbijanja da se stave na raspologanje Upravi policije i odvezu do Cetinjskog manastira mitropolita SPC Joanikija i patrijarha Porfirija.

Državni sekretar u MUP-u Crne Gore Zoran Miljanić izjavio je danas da su dvojica pilota suspendovana i da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak zbog teške povrede dužnosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Oni imaju pravo da procene bezbednost samo ako su vremenske prilike takve da se ne može koristiti helikopter, a kad je ovakva situacija u pitanju, oni za to i postoje – istakao je Miljanić.

Podsetio je da je Tužilaštvo pokrenulo izviđaj i da će se u narednom periodu utvrditi i da li je došlo do pucnjave na policiju.

Miljanić je kazao da osim obezbeđenja štićene ličnosti u Cetinjskom manastiru 5. septembra, prilikom ustoličenja vladike Joanikija, nije bilo naoružanih ljudi, niti jedne osobe koja je mogla imati veze sa bilo kakvom stranom državom.

– Mimo obezbeđenja štićene ličnosti tu nije bila nijedna osoba koja je mogla imati veze sa bilo kakvom stranom državom i koja je mogla biti pod bilo kakvim uticajem bilo koga van sistema crnogorskih bezbednosnih službi – istakao je Miljanić.

On je, na TVCG, rekao i da je pokrenut postupak kojim će se utvrditi da li je tog dana na Cetinju došlo do prekomerne upotrebe hemijskih sredstava i zabranjenih gumenih metaka.

BONUS VIDEO:

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar