Najbolja moguća motivacija za Đokovića pred duel sa Zverevim: Divne vesti stižu iz Noletove dedovine!

Pre nekoliko godina se Đoković odužio svom zavičaju u Crnoj Gori pomogavši da se izgradi nova crkva Arhangela Mihaila, a sada su mu Nikšićani uzvratili istom merom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Odbornici Skupštine opštine Nikšić većinom glasova su doneli odluku da najbolji teniser sveta Novak Đoković bude proglašen za počasnog građanina ovog grada.

Inicijativu je započeo gradonačelnik Marko Kovačević, da bi posle toga većinom glasova taj predlog podržala i Komisija za dodelu javnog priznanja “počasni građanin”, javlja portal “in4s”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Đokovići potiču iz Jasenovog polja, mesta pored Nikšića, odakle se Novakov deda Vladimir preselio u Kosovsku Mitrovicu. Priče iz tog kraja tvrde da su Đokovići potomci Đoka Damjanovića iz Čeva kraj Cetinja, koji je bežeći od krvne osvete Turaka 1730. godine došao u ovo mesto pored Nikšića.

Pre nekoliko godina se Đoković odužio svom zavičaju u Crnoj Gori pomogavši da se izgradi nova crkva Arhangela Mihaila.

Podsetimo, ove večeri u 01.00 posle ponoći Novak se sastaje Sašom Zverevim u polufinalu US opena. Pobednik ovog meča u nedelju igra sa boljim iz duela Madvedeva i Ožea-Ajasima. Ukoliko trijumfuje na US openu, Novak će ući u istoriju svetskog tenisa kao prvi igrač koji je posle Roda Lejvera i njegovog podviga iz 1969. osvojio “zlatni slem”.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar