(AUDIO-SNIMAK) “Povucite ljudstvo, ovo je PUŠKA”: U poslednji čas izbegnuto krvoproliće u Crnoj Gori!

Dok je u glavnom zavereničkom štabu Đukanović sedeo ispijajući „čivas”, bio je spreman da Crnu Goru bez trunke empatije gurne u sukob

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tamara Trajkovic, Profimedia

Da je Crna Gora pre samo pet dana bila na korak od građanskog rata i da su milogorci bili naoružani do zuba, dokaz je i audio-snimak koji je ekskluzivno objavila Radio-televizija Crne Gore. Na tom snimku se čuje kako šef Centra bezbedenosti Podgorice Goran Jokić preko radio-veze upozorava policiju da se čuju rafali na barikadi na Belvederu, tokom protesta na Cetinju zbog ustoličenja mitropolita Joanikija, te im govori da pristupe proceduri zaštite u situacijama kada se na njih otvara vatra. Na snimku se takođe čuju pucnji iz vatrenog oružja i pirotehnika.

Snimak (koji možete poslušati KLIKOM OVDE) svedoči o drami u tesnacu magistralnog puta kod Auto- -moto društva, na blokadi demonstranata iz pravca Budve. Prema podacima Uprave policije CG, sve se odigralo u nedelju u 7.45 časova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na snimku se prvo čuje nekoliko pucnjeva iz vatrenog oružja, a zatim preko policijske veze glas nekoga ko obaveštava kolege: „Na našoj poziciji imamo upotrebu da li vatrenog oružja ili pirotehnike na vozilo, ne možemo da procenimo”. Posle toga u razgovor se uključuje rukovodilac operativnog štaba UP Goran Jokić, koji kaže: „Povucite prvo ljudstvo”, a onda se na snimku razaznaje i glas koji konstatuje: „Ovo je puška!” Na snimku UP razaznaje se glas starešine koji obaveštava kolege: „Cenimo da se moramo povući”, da bi se potom čule reči: „Ovde je više vatrenog oružja”, nakon čega se u razgovor uključuje Jokić s naredbom: „Samo zauzmi pozicije i ne kreći nigde!”

ZAVERENIČKA STRANKA

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić poručuje da je, nakon što je na RTCG objavljen audio-snimak na kome se, između ostalog, čuje glas policajca koji kaže „ovde je više vatrenog oružja”, jasnije zašto DPS nije želeo da policiji prijavi skup na Cetinju ‒ kako ne bi imali krivičnopravnu odgovornost iako su sve to organizovali.

– Time se potvrđuje da je opcija da se patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije do Cetinjskog manastira prevezu helikopterom zapravo čin vrhunskog pacifizma i dokaz da je Vlada bila na visini zadatka i jedina odgovorna prema građanima. Nakon 5. septembra niko više ne bi tebalo da ima dilemu da je Đukanovićev DPS jedina zaverenička stranka u srcu Evrope, koja više naliči na zavereničke parapolitičke frakcije kakve danas imamo još samo na Bliskom istoku – ocenjuje Milačić.

Kako dodaje, građani ne smeju da nasedaju na pozive ovako radikalnih političkih i kriminogenih grupa.

– Dok je u glavnom zavereničkom štabu Đukanović sedeo ispijajući „čivas”, bio je spreman da Crnu Goru bez trunke empatije gurne u sukob. Srećom, građani su to prepoznali, pa na Cetinju 5. septembra nije bilo ni dve hiljade Đukanovićevih pristalica spremnih da za njegov račun udare na sopstvenu braću – ističe Milačić.

POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA

Politikolog iz Crne Gore Vladislav Dajković u izjavi za Objektiv dodaje da je sada svima jasno o kakvim se protestima radilo.

– Nasilni, radikalni protesti imali su za cilj da destabilizuju CG i uvedu je u stanje građanskog rata i haosa, iz kojeg bi Milo Đukanović mogao da se bez izbora vrati na vlast. Nadam se da će policija reagovati i da će sve vinovnike tog događaja procesuirati, uključujući organizatore protesta Veselina Veljovića i Mila Đukanovića, koji je bez ikakve dileme stajao iza tog haosa. Ovde se uopšte nije radilo o ustoličenju Joanika, ovde se radilo samo o pokušaju državnog udara i povratka na vlast Đukanovića i njegove klike – zaključuje Dajković.

Piše: MARIJA R. ILIĆ

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 10. SEPTEMBAR

BONUS VIDEO:

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. DPS,usrecitelj Crne Gore...Oslobadjali ljudi Dubrovnik od ustasa,desetine rezervista iz CG poginule,deportovali ljude druge veroispovesti na streljanje,unistili privredu-tesko za nabrojati koliko kompanija su ugasili...Prebijali Muslimane,Albance,Srbe i Crnogorce.Ko li je po "redu voznje"sledeci.Opljackali sto se dalo dohvatiti rukom...Da li postoji neko ko bi Demokratskoj Partiji Socijalista zabranio rad,iselio ih iz uzurpirane zgrade Vlade Crne Gore a narocito i odveo ispred sudije.Ali sudjenje da potraje da venu polako,koliko su i bili na vlasti-najmanje 30 godina sudjenja.

    Odgovori

Ostavite komentar