Dok su vodili ljubav, uradila je dečku OVO u krevetu i umalo UMRLA: A razlog je zaprepastio sve u bolnici

Njen slučaj je prvi ove vrste koji je zabeležen u svetu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Jedan od najneverovatnijih slučajeva u vezi sa vođenjem ljubavi dogodio se nedavno u Španiji, kada je žena (31) umalo umrla nakon odnosa sa svojim partnerom.

Posle seksa s dečkom, žena nije mogla da diše, počela je da povraća i ubrzo je upala u anafilaktički šok. Hitno je prevezena u bolnicu gde su joj u poslednjem trenutku dali injekciju adrenalina i steroida kako bi joj pomogli da prodiše.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ispostavilo se da je neimenovana žena alergična na penicilin, a lekari su bili zbunjeni jer ona tvrdila da nije pila bilo kakve lekove.

Lekari su bili sumnjičavi, a onda je usledio filmski rasplet priče.

Naime, ona je ispričala da je tokom odnosa, oralno zadovoljila svog dečka i progutala njegovu spermu. Naknadnim analizama je ustanovljeno da je njen partner pio antibiotik pre vođenja ljubavi, i na taj način je ona došla u dodir s penicilinom, što je moglo da bude kobno za nju.

Foto: Shutterstock

Doktori su utvrdili da je njen dečko četiri sata pre odnosa, zbog upale uha, popio dozu leka, čiji je glavni sastojak amoksicilinsko-klavulanska kiselina, jedan oblik penicilina.

Njen slučaj, inače prvi ovakav, objavljen je u časopisu “British Medical Journal Case Reports”, a lekari su upozorili ljude koji znaju da su alergični na penicilin, da koriste kondome tokom vođenja ljubavi s partnerom koji uzima lekove na bazi penicilina.

Foto: Shutterstock

– Kao kliničkim lekarima nama je važno da znamo da se ovakve stvari događaju kako bi informisali ljude i sprečili potencijalno ozbiljne reakcije kod osetljivih pacijenata. Takođe, preporučujemo korišćenje kondoma tokom lečenja lekovima koji mogu da izazovu reakcije i preosetljivosti kod partnera – navodi autorka ovog izveštaja Suzana Almenara.

– Prema našim saznanjima, ovo je prvi prijavljen slučaj sumnje na amoksicilin-indukovanu anafilaksiju kod žene nakon polnog kontakta s muškarcem koji je uzimao lek. Pretpostavljamo da se lek preneo oralnim putem preko njegove sperme – smatra Almenara.

Foto: Shutterstock, ilustracija

Ona je napomenula da je bilo slučajeva kada je do alergijske reakcije kod partnera došlo nakon ljubljenja, ali da lekari još nikada nisu čuli da se to dogodilo posle oralnog seksa.

Ipak, sve se dobro završilo i žena se od alergijske reakcije potpuno oporavila posle nedelju dana.

BONUS VIDEO:

 

Izvor: Objektiv.rs, The Sun

Komentari (2)

  1. Pa dogodilo se nešto slično i pre par godina, kada se devojka koja je alergična na kikiriki ljubila sa dečkom koji ga je pre toga jeo. Mi, alergičari, moramo mnogo da pazimo i šta uzimamo mi, i šta uzima partner. Ovo nije ništa čudno.

    Odgovori

Ostavite komentar