Đilas preko svog Nedeljnika poručio: Joanikije je nedostojan! (FOTO)

Jasna je poruka ovog medija i šta žele da poruče svima ovom skandaloznom karikaturom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

U sutrašnjem broju nedeljnika NIN, koji je pod uređivačkom kontrolom lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, osvanuće skandalozna karikatura kojom se poručuje da je mitropolit Joanikije “nedostojan” poziva da se ustoliči na Cetinju, što je u suprotnosti stavovima SPC-a koji je u nedelju 05. septembra obavio svečani i verski čin ustoličenja mitropolita Joanikija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U skandaloznom tekstu ovog nedeljnika, mitropolit Joanikije je na najgnusniji način izvrnut ruglu i podsmehu, kao i stavovima i uverenjima da nije dostojan svog poziva koji je, na sreću svih vernika, ustoličen u cetinjskom manastiru u Crnoj Gori.

Mitropolit Joanikije je na karikaturi prikazan i naslikan sa kacigom vojnih pilota helikoptera, umesto kandila u ruku su mu stavili bombu, a iznad njega je napisao “dostojno ustoličen”. Jasna je poruka ovog medija i šta žele da poruče svima ovom skandaloznom karikaturom.

Foto: Printscreen

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (4)

  1. Bedo i bedniće,a što ti i tvoji pajdaši iz Crne Gore se trebate mešati u crkvene manifestacije i srpske crkvene poglavare.Dali su se oni ikad mešali u tvoju politiku.Crkva ima svoj ustroj i svoju kanonsku misiju i nije na tebi neverniče da se u to mešaš i komentiraš.

    Odgovori
  2. Шта се може друго очекивати од сина црногорског комунистичког јеврејина него да хули честите србске православне достојнике. Милован Ђилас је био онај који је уз Титову подршку прогласио Црногорце за посебну нацију, иако су они сви Срби који су одувек живели на географској одредници, која се данас зове Црна Гора, као што Срби живе у Шумадији, Мачвии, Кочиној Крајини, Срему, Банату, Бачкој, Поморављу, Косову и Метохији, Старој Србији, Херцеговини, Босни, Крајини, Далмацији, Дубровачкој републици са Конављем, Истри и Славонији.

    Odgovori

Ostavite komentar