Komite spremaju HAOS u Beranama: Najavljena odmazda, upućene stravične PRETNJE patrijarhu

Komite su svoju „osvetu“ najavljivale juče i na društvenim mrežama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tamara Trajković/ Objektiv.rs

Postojala je velika bezbednosna pretnja za srpskog patrijarha Porfirija tokom ustoličenja na Cetinju potvrdio je juče potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović, čime je Podgorica zvanično priznala da je poglavar SPC bio životno ugrožen tokom boravka u Crnoj Gori

– Sve bih pitao ko bi izašao pred javnost i građane da se nešto desilo patrijarhu SPC, ja vam kažem da ne bi izašao niko osim mene – kazao je Abazović, i dodao da država nije tu da određuje u kojoj crkvi neko može da izvrši verski obred, već da je njen zadatak da zaštiti ustavna prava.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

I dok se tenzije oko ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru lagano stišavaju, patrijarhu Porfiriju preti nova opasnost jer komite najavljuju odmazdu jer ih je ponizio.

Kao idealnu priliku da ostvare svoje monstruozne najave vide 26. septembar kada bi poglavar SPC ponovo trebalo da ode u Crnu Goru da u Manastiru Đurđevi Stupovi u Beranama ustoliči vladiku budimljansko-nikšićkog Metodija.

Komite su svoju „osvetu“ najavljivale juče i na društvenim mrežama.

– Nećemo vam zaboraviti ni suze ni poniženje od nedelje! Cetinje pamti i vraća, trostruko, napisao je jedan komita na Tviteru.

– Mislite da ste pobedili! Samo živite u tom uverenju, a šta će biti, videćete, nadovezala se jedna Milova pristalica.

Zapalićemo Cetinjski manastir!

– Iako se ustoličio (mitropolit Joanikije), bolje mu je da beži iz Cetinja. Buditi sigurni. Dva puta se manastir palio i treći put će, poručila je jedna pripadnica komita juče, preneli su crnogorski mediji.

Inače, odluka o datumu ustoličenja episkopa donesena je na poslednjoj sednici Sinoda, a povodom toga još se zvanično nisu oglašavali ni Mitropolija, ni Eparhija budimljansko-nikšićka, piše Alo.

Najava ustoličenja episkopa Metodija ostala je u senci događaja koji su prethodili, a sasvim je izvesno da će sveštenstvo u gradu na severu Crne Gore već od sada morati da počne sa pripremama za hirotonisanje episkopa.

Prisustvo patrijarha činu ustoličenja episkopa zabeleženo je 1999. godine, kada je patrijarh Pavle u čin episkopa hirotonisao vladiku Joanikija. Tada mu je sasluživao preminuli mitropolit Amfilohije i još 12 arhijereja.

Joanikije: Đukanović mora odgovarati!

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije izjavio je da je predsednik Milo Ðukanović ugrozio verske slobode zarad političke koristi i istakao da onaj koji zloupotrebljava najvišu državnu funkciju ugrožava samu državu i unižava njen ugled.

– Najgore od svega jeste to što je predsednik države po svaku cenu hteo da našem verskom skupu nalepi političku oznaku i za sebe izvuče političku korist, što je verujući narod energično odbacio i osudio – rekao je mitropolit i istakao da za to treba da snosi odgovarajuće posledice.

BONUS VIDEO:



Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar