Ova žena 40 godina nije spavala: Niko nije znao kako da joj pomogne, a onda je jedan doktor otkrio tajnu

Dok su svi oko nje odmarali noću, ona je četiri decenije gledala u plafon ili kroz prozor

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: dailystar.co.uk printscreen

Bizarni slučaj Li Žanjing koja punih 40 godina nije spavala bio je lokalno popularan sve dok jedan britanski portal nije preneo priču o njoj.

Sada se ceo svet, poput doktora iz Henana odakle je ona, iščuđava tome što Li četiri decenije oka nije sklopila.

Li Žanjing imala je pet godina kada je poslednji put zaspala. Narednih dana za pojavu nesanice znali su samo njeni roditelji, a potom i familija, prenosi Bastille post.

Kada su svi zajedno otišli sa Li kod lekara, oni su joj pripisali tablete za spavanje koje nisu delovale. Kaže da je cele noći gledala u plafon, pa kroz prozor pokušavajući da se uspava.

Vreme je prolazilo, Li je krenula i u školu, ali san nije nailazio na oči. Lekari su se u međuvremenu menjali optužujući uvek onog prethodnog za nestručnost, ali ni oni nisu znali kako da joj pomognu.

Li je započela i studije živeći u domu, pa je došla do situacije da joj se cimeri smenjuju u sobi tokom noći kako bi se svojim očima uverili u ovaj redak fenomen. Tada je već čitava provincija Henan pričala o Li. Potom i ostatak Kine.

Li je u međuvremenu upoznala Lijua Suokina za koga se i udala. Li je dao pre petnaestak godina intervju u kojem je rekao da mu je trebalo nekoliko meseci da se navikne na to da će samo on u kući da spava noću.

– Vrteo bih se po krevetu pokušavajući da dođem do rešenja kako da joj pomognem. Kad god bih je pogledao, gledala me je tužnim očima, pomalo zavidno što ja mogu da odmorim. Ipak, vremenom sam primetio da joj se organizam zaista navikao na to da više ne spava – kaže Liju.

Posle više od 40 godina nesanice, Li je došla do trenutka kada joj se pojavila nada da će konačno zaspati. Dobila je jaku preporuku kod kog doktora u Pekingu da ide.

Tamo je doživela najveći šok u životu. Doktor iz Pekinga posmatrao je i analizirao Li tokom noći punih nedelju dana i došao je do zaključka da je ona zapravo sve vreme spavala, ali otvorenih očiju.

– Monitori koji pokazuju aktivnost mozga tokom noći u njenom slučaju dali su mi potvrdu da ona zaista spava. Doduše samo desetak minuta tokom noći. Tada joj se, narodski rečeno ‘mozak gasi’. Nažalost to je premalo za bilo kog čoveka, pa i za Li, ali da spava – spava. Ona toga nije bila svesna jer je držala otvorene oči, ali jeste spavala. Čak je, kako je i muž potvrdio, u to vreme mogla i da vodi konverzaciju, ali mozak nije radio na način na koji inače radi. Fenomen sličan mesečarenju – kaže doktor iz Pekinga.



Izvor: Dailystar

Komentari (1)

Ostavite komentar