PRODALI SRBIJU zbog Mila: Opozicija i nevladine organizacije stale uz huligane crnogorskog predsednika

Onaj koji je u svemu tome prednjačio bio je lider LSV Nenad Čanak

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Dešavanja u Crnoj Gori povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija opozicija i neprijatelji Srbije jedva su dočekali da se obračunaju sa Srpskom pravoslavnom crkvom, ali i vlašću u Beogradu, a sve priklanjajući se aktuelnom crnogorskom predsedniku Milu Đukanoviću i njegovim huliganima, koji su napadali policiju i verni narod u bratskoj državi.

Onaj koji je u svemu tome prednjačio bio je lider LSV Nenad Čanak, koji je i otišao na Cetinje da podrži komite i nerede protiv ustoličenja Joanikija i sastane se s liderom DPS i crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Čanak ide toliko daleko da tvrdi da demonstranti nisu pribegli sili, a krivicu za sukobe u tom gradu prebacuje na policiju. Osim Čanka, podršku huliganima Mila Đukanovića pružila je i feministkinja i vođa „Žena u crnom” Staša Zajović.

Foto: Printscreen Twitter

NAPAD S TVITERA

I mnogi tviteraši iz redova opozicije jedva su dočekali da opljuju SPC.

Nemali broj njih na ustoličenje mitropolita Joanikija gleda kao na najavu nekih budućih sukoba na prostoru Crne Gore. Tako nekadašnji poslanik Demokratske stranke Balša Božović citira Balaševića: „Prvo su došli popovi, pa topovi, pa lopovi”.

Slaviša Lekić, urednik dokumentarnog serijala na televiziji N1, koja se nalazi pod uređivačkom kontrolom lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, usudio se da ismeva dolazak patrijarha i mitropolita na Cetinje helikopterom iako je to urađeno iz bezbednosnih razloga.

Foto: Printscreen Twitter

ĆUTALI DA SE NE ZAMERE

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, koja uvek ima nešto da prokomentariše, ovih dana mudro je ćutala povodom dešavanja u Crnoj Gori. Interesantno je da Tepićeva, koja se brčka i sunča u Buljaricama, odakle rado plasira laži i afere, ovih dana nije imala ništa da kaže. Jedini zaključak koji se nameće jeste da uoči predstojećih izbora nije želela da se zamera biračima.

Ni njen šef Dragan Đilas prethodnih dana takođe nije bio rečit u vezi sa CG, pa tako se nije ni setio da osudi huliganske ispade Milovih komita niti da pozove na smirivanje tenzija, ali je zato, čim se završio čin ustoličenja Joanikija, brže-bolje uputio čestitke ustoličenom mitropolitu i Vladi Crne Gore.

Foto: Objektiv.rs

VIDI SE NAMERA

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić kaže za Objektiv da se i na ovom pitanju vidi namera tajkuna iz bivšeg režima da protiv Aleksandra Vučića i Srbije rade po svim mogućim pravcima, samo da se napravi što veća šteta.

– Dok njihovi poslušni „drugosrbijanci” i „građanisti” otvoreno optužuju Vučića i Srbiju za navodnu okupaciju Crne Gore, šalju pisma ambasadama i jurišaju po Cetinju, Đilasovi urednici po Tviteru seju sramne uvrede na račun crkvenih velikodostojnika i prete Vučiću, a sam Đilas ćuti i čeka šta će biti na kraju – pa da čestita, kukavički po već ustaljenom običaju. Šta on i njegove Marinike stvarno misle i Srbima i Srbiji, dobro je poznato: zapsano je sve u njihovom predlogu da se naš narod žigoše zbog navodnog „genocida” u Srebrenici. U svim svojim „vrednostima” i namerama ne razlikuju se nimalo od Mila Đukanovića, baš kao ni u lopovluku, samo su, na njihovu žalost, u poređenju s Milom oni obični politički tutubani – navodi Orlić.

Foto: A.K./ATAImages.

ĐILAS: PREUZIMAMO VLAST

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas istakao je da nije siguran da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić kandidovati za predsednika.

Đilas tvrdi da ne razmišlja o predsedničkom kandidatu zato što još nema izbora, ali misli da „opozicija mora da ima jednog zajedničkog kandidata”. Nije, međutim, siguran da će se Aleksandar Vučić uopšte ponovo kandidovati za predsednika Srbije i predviđa da se to i neće dogoditi. – U drugom krugu će izgubiti izbore protiv jednog opozicionog kandidata i zato hajde da sačekamo da vidimo da li će Vučić uopšte biti kandidat za predsednika na tim izborima ili ne – rekao je Đilas nadajući se da će preuzeti svu vlast u Republici Srbiji.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 6. SEPTEMBAR

BONUS VIDEO:

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (9)

  1. Izdajnici svoje drzave i naroda u Srbiji pod hitno izolovati i procesuirati, jer mi nemamo rezervnu drzavu, to sto pre uraditi dok nije kasno.Srbi se moraju ujediniti kao jedan, jer nasi neprijatelji iz inostranstva preko domacih izdajnika rade sve to sto sada gledamo.Srpska sveta pravoslavna crkva je stvorila drzavu Srbiju,a odrzace nas i sada kada nam je tesko.Na prostoru bivse drzave ostala je jos samo Srbija da je potcine, e nece moci, ako su joj gradjani verni, trajacemo za stalno dok sveta i veka.

    Odgovori

Ostavite komentar