Zverev ponovo o Cicipasu: Nemac “isprozivao” Grka, traži promenu teniskih pravila zbog njega

Istakao je i da nije prvi koji je na to skrenuo pažnju, ali tek sad je slučaj dobio publicitet

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Aleksandar Zverev plasirao se u osminu finala US opena, pošto mu je pri vođstvu od 2:1 u setovima, Džek Sok predao meč.

Amerikanac se povredio početkom drugog seta i na kraju nije izdržao, pa je u četvrtom delu susreta rešio da prekine mučenje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zverev je bio iskren i priznao je da ko zna šta bi bilo da je Džek ostao na nivou iz prvog seta.

– Da je ostao zdrav i igrao kao u početnom setu, ja bih se već sada verovatno posle samo sat i po igre pakovao i razmišljao gde ću na odmor – otvoren je bio Nemac.

Upitan je ponovo i za incidente Stefanosa Cicipasa i njegove duge pauze u toaletu. Saša je rekao da on nije prvi koji je ukazao na to.

– Nisam bio prvi koji je na to ukazao, možda sam samo prvo zvučnije ime. Ne želim da zvučim arogantno, ali jedan od igrača iz vrha. Krajinović je to pomenuo u Hamburgu, neki drugi i pre njega. Dešava se previše često. Ne radi se o tome koliko on ide u toalet, pa i ja sam izašao danas. Vratio sam se za minut i po. Toliko vam normalno treba za odlazak u toalet. Zato služi ta pauza. Ta pravila su pravljena 80-ih godina i morala bi neka prilagođavanja da se naprave, ne samo što se tiče toga, već i u mnogim drugim slučajevima. Ne želim o Cicipasu više da pričam loše, jer su i o meni dugo pričali na taj način. Ne sviđa mi se taj osećaj i ne želim da neko drugi isto oseća, nije lepo. Nije na meni da odlučim, ali neka pravila moraju da se menjaju generalno u ATP. Možda je to samo jedno od njih – poručio je Zverev.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar