Banane za Srbiju, KOKAIN za Crnu Goru: Otkriveni detalji i NELOGIČNOSTI iz istrage zaplene droge u Zeti

Po oceni suda, potpuno je nelogična odbrana Krstovića da su nepoznate osobe, bez njegovog znanja, spakovale skoro tonu i po kokaina u kontejnere sa bananama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Montenegro Police via AP

Crnogorski biznismen Budimir Krstović i njegova ćerka Marina poručili su tri kontejnera banana iz Ekvadora. Jedan je prosleđen u Srbiju, a u preostala dva, koja su ostala u Crnoj Gori, nađeno je 1,4 tone kokaina.

Jedan od tri kontejnera banana koje je crnogorski biznismen Budimir Krstović (66) kupio u Ekvadoru odmah po dolasku u Crnu Goru otpremljen je za Srbiju i u njemu su bile samo banane. U jednom od preostala dva kontejnera, koji su završili u Krstovićevom magacinu u Mojanoviću kod Podgorice, nađeno je 1,4 tone kokaina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pošiljka iz Ekvadora

Ovaj podatak nalazi se u rešenju sudskog veća podgoričkog Višeg suda, na osnovu kojeg je Budimiru i njegovoj ćerki Marini (27) određen pritvor zbog sumnje da su švercovali ogroman tovar droge. Takođe, u ovom sudskom dokumentu Krstović se optužuje da je tokom jula i avgusta u Ekvadoru nabavio drogu, a da je Marina nadgledala transport.

– Budimir je od ekvadorske kompanije “Coexfruit S. A.” kupio tri kontejnera banana, a potom od nepoznate osobe u toj zemlji i 1.400 kilograma kokaina, koji je potom sakriven u tovaru banana. Ceo tovar je spakovan u kontejner, pa u brod “MSC Šarlot” u Puerto Bolivaru u Ekvadoru. Brod je zatim 23. avgusta uplovio u Luku Bar, nakon čega je, posle carinjenja, kokain prebačen u magacin u Mojanovićima i tu uskladišten – piše u dokumentu podgoričkog Višeg suda.

Što se tiče Marinine uloge, smatra se da je ona učestvovala u nabavci i realizaciji transporta pošiljke u kojoj su se nalazile banane i kokain tako što je sve detalje dogovarala na engleskom jeziku sa prodavcem banana Karlosom Falkezijem.

Foto: Printscreen/Instagram

– Ona je pratila kretanje pošiljke, kao i prijem tovara u magacin porodične firme, u kom su pripadnici Uprave policije 26. avgusta pronašli drogu – piše u sudskoj odluci.

Po oceni suda, potpuno je nelogična odbrana Krstovića da su nepoznate osobe, bez njegovog znanja, spakovale skoro tonu i po kokaina u kontejnere sa bananama koje su stigle u njegovo skladište. Takođe se dodaje da postoji osnovana sumnja da je Marina lično naručila pošiljku od firme “Coexfruit S. A.”, znajući da se u njoj nalazi i kokain.

Tuzanin pobegao?

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je u švercu rekordne količine kokaina učestvovao i “bezbednosno interesantan” muškarac iz crnogorskog mesta Tuzi, koji je navodno pobegao iz Crne Gore posle zaplene droge. Direktor Uprave policije Zoran Brđanin rekao je da imaju obaveštajne podatke o umešanosti jedne kriminalne grupe u taj međunarodni šverc kokaina, ali nije želeo još da otkrije o kome se radi, iako se od početka spekuliše da je u pitanju “škaljarski klan” ili “kavački klan”.

Zanimljivo je i to što je albanska policija, u zajedničkoj akciji sa američkom Agencijom za borbu protiv narkotika (DEA), u sredu u Albaniji uhapsila L. V., koji je takođe iz mesta Tuzi. On je osumnjičen za trgovinu narkoticima na međunarodnom nivou, ali i za pranje novca, za šta ga terete pravosudni organi SAD.

Istovremeno su na teritoriji mesta Tuzi izvršeni pretresi kuće i pomoćnih prostorija koje koristi L. V. Nije potvrđeno da li se i on dovodi u vezu sa švercom 1.400 kilograma kokaina zaplenjenih u magacinu Budimira Krstovića, zvanog Buda Banana.

Milo “zaboravio” da čestita policiji?

Ni nedelju dana od najveće zaplene droge u istoriji Crne Gore, čija je vrednost procenjena na najmanje sto miliona evra, aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović, kao i nijedan funkcioner iz prethodne vlasti, nije čestitao ovako veliku akciju tamošnjim policajcima i carinicima, iako je taj događaj bio udarna vest u celoj Evropi.

BONUS VIDEO:



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar