Imate problem da uspavate dete? Uskladite svoj ritam sa njegovim i isprobajte ovu METODU

Svaki drugi roditelj muči ovu muku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Mnogim roditeljima uspavljivanje dece predstavlja veliki problem.

Štaviše, svaki drugi roditelj ima te muke.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Srećom, postoje različite metode koje mogu da vam pomognu.

Sve popularnija je 10-3-2-1.

Dobra priprema
Ovaj princip podrazumeva da se vi i vaše dete temeljno pripremite za odlazak u krevet, što bi moglo da vam bude od velike pomoći, a kada dete oseti vašu smirenost i ono će brzo zaspati. Stručnjaci poručuju poštovanje sledeće procedure koja bi trebalo da vam pređe u naviku i time reši problem na duge staze, i to bez ikakvih posebnih odricanja.

Poslednja kafa se pije u podne – Čak 10 sati pre odlaska na spavanje zaboravite na kofein, jer toliko vremena je potrebno organizmu da ga izbaci iz krvotoka i eliminiše njegove efekte. To znači da ne pijete kafu, čaj, energetska i gazirana pića.

Foto: Robert Neumann / Panthermedia / Profimedia

Večerajte pre vesti – Tačno tri sata pre odlaska u krevet završite sa obilnim obrocima, jer ćete time pomoći organizmu da izbegne gorušicu i prekide sna. Izbegavajte i alkohol, jer on remeti veoma važnu REM fazu sna, koja počinje otprilike 90 minuta nakon što smo zaspali, a tokom nje se najviše stimuliše mozak i tada je najverovatnije da ćemo sanjati.

Spokojna noć
Predveče prestanite sa poslom – Zatim, dva sata pre spavanja prestanite sa bilo kakvim poslom, jer će vam to pomoći da se opustite. Rasteretite misli. Relaksirajte se. Dišite duboko.

Ugasite sve ekrane – I na kraju, sat pre odlaska u krevet ugasite sve ekrane – televizor, kompjuter, mobilni telefon… Iako je to najteže za decu, zapravo je možda i najvažnije. Tako ćete biti sigurni da će slatko i brzo zaspati, a i vi sa njima. Noć će konačno biti spokojna.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, Avaz.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar