Stručnjak otkriva: 7 osobina koje imaju natprosečno inteligentna deca i kako da ih prepoznate

Ovo su znakovi da kod kuće imate malog genija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/creativeart

Sva deca su različita i imaju svoje želje i potrebe. Često se u igri i hobijima uočavaju njihova interesovanja ili razmišljanja.

Kod neke dece se već u ranijem stadijumu razvoja mogu uočiti određeni znakovi koji ih odvajaju od druge dece po pitanju inteligencije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Bivši nastavnik i stručnjak za edukaciju dece Sajmon Barns otkriva kojih sedam znakova ukazuju da kod kuće imate malog genija.

Brzo uče

Bilo da  su u pitanju konrektne veštine ili učenje tokom igre, ako imate dete koje brzo savladava lekcije, vrlo verovatno da ima natprosečnu inteligenciju. Vremenom će ono naučiti da savladava prepreke samo, ali i da bude odgovorno u reševanju problema.

Foto: Freepik/pvproductions

Imaju visoke standarde

Naprednija deca sebi konstantno postavljaju izazove ka kojima teže. To može poteći od samih roditelja i njihovih očekivanja. Zbog toga takva deca uvek idu “korak napred” kako bi izblegla frustracije izazvane očekivanjima drugih.

Nikada ne odustaju

Čak i kad je neki kompleksniji zadatak u pitanju, ovakvoj deci je odustajanje krajnja opcija. Vrlo predano se bore za ostvarenje svojih ciljeva, kao i za rešavanje zadataka koji su pred njima.

Foto: Freepik/pressfoto

Imaju svoju sferu interesovanja

Njih ne interesuju sve oblasti, već samo određene, odnosno ono što im je najzanimljivije. Vrlo su radoznali i žele da isprobaju različite stvari.

Foto: Freepik/freepik

Kreativna su

Barns kaže da nadarena deca pokazuju visok nivo kreativnosti, a to ćete najbolje videti kroz njihovu igru.

Prijatelji i humor

Ovakvoj deci je čest problem nemogućnost da nađu i ostvare prijateljstva. Uglavnom imaju drugačiji humor od svojih vršanja, a često i prednjače kad je rešavanje problema u pitanju.

Samostalna su

Uglavnom bez problema rešavaju svakodnevne obaveze, odgovorni su i samostalni u radu.



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar