Ovo je UČITELJICA koja je puštala deci tzv. himnu sandžačkih Bošnjaka: Morali da drže ruku na srcu (FOTO)

Učionica je bila ukrašena balonima sa natpisom "Bosanski jer sam Bošnjak", a deca su pevala sa rukom na srcu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/Facebook

Umesto državne himne “Bože, pravde” u OŠ “Rifat Burdžević Tršo” u Novom Pazaru učiteljica Adela Karahmetović Melajac đacima je juče, na početku školske godine, puštala tzv. himnu sandžačkih Bošnjaka “Ja sin sam tvoj”.

Učionica je bila ukrašena balonima sa natpisom “Bosanski jer sam Bošnjak”, a deca su pevala sa rukom na srcu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Učiteljica Adela Karaahmetović Melajac pohvalila se time i na društvenim mrežama. O slučaju je obavešteno i Ministarstvo prosvete.

Podsetimo, ovaj slučaj neodgovornog pojednica se desio nakon uigrane Đilasove kampanje protiv puštanja himne “Bože pravde” đacima u Srbiji. Naime, da Đilas ne haje ni za državu, obeležja i jedinstvo, vodi neodgovornu politiku i sve posmatra kao biznis i prihod za sebe, pokazuje i činjenica da se poslednjih dana na sve načine blati ono što treba da služi za ponos svima.


Tako su se mogli videti ispadi voditeljke Nevena Madžarević sa televizije Nova S, koja se nalazi pod Đilasovom uređivačkom kontrolom, koja je tokom razgovora sa sagovornicom, takođe novinarkom Aleksandrom Glovacki izvređala srpsku himnu i sve vreme insistirala da himna nije dobra i da je problematično to što je pevaju naša deca, a takođe se i njena sagovornica koja se javila iz Grčke rugala himni i vređala rodoljubive stihove.

Zatim se u listu NIN pojavila sramna karikatura u kojoj se aludira na to da su deca naterana da slušaju državnu himnu. Više o tome pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (6)

  1. Sramota! Hitno otkaz, vidim ova tzv uciteljica slika se u Sarajevu, vjerovatno je tamo i dobila instrukcije. Neka ide tamo i predaje, moze na moje mjesto koje je ostalo upraznjeno nalon sto su me demokratski protjerali kao i potencijalne djake kojima sam godinama predavala na srpsko-hrvatskom jeziku.

    Odgovori
  2. Muslimani verovatno i u Nemačkoj, Francuskoj, Švedskoj, Americi isto tako ne poštuju himnu domaćina, zastavu i ostale simbole državnosti. Teško. Otkud ih toliko u njihovim sportskim reprezentacijama, mirno stoje kad se intonira himna. Učiteljice u kojoj zemlji živiš iz čijeg budžeta primaš platu i imas socijalno i penziono ? Uvek imaš prava ali i obaveze!

    Odgovori

Ostavite komentar