OVAJ DETALJ je svima promakao: Ono što Talibani drže u rukama predviđa budućnost Avganistana (FOTO)

Detalj koji je mnogima promakao

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Talibani su juče uspostavili potpunu kontrolu nad celim Avganistanom i Kabulom, ako izuzmemo malenu teritoriju doline Pandžšir koja još uvek odoleva njihovim nastojanjima da je zauzmu i gde je još uvek snažan Pokret otpora koji nastoji da se izbori za Avganistan bez strogih šerijatskih zakona i sa većim pravima i za one koji ne misle isto kao i talibani.

Kada je počelo slavlje u Kabulu posle evakuacije poslednjih američkih vojnika i stranih dravljana sa aerodroma Hamid Karzai, pojavile su se velike grupe Talibana na ulicama kako proslavljaju pobedu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Oni su mahali belim zastavama sa crnim ispisanim arapskim slovima iz Kurana na njima, što je sada de facto i zvanična zastava novoproklamovanog Islamskog emirata Avganistan pod kontrolom talibana.

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Ništa ne bi bilo čudno da na jednoj od tih belih zastava ne stoje petobojni krugovi olimpijske zastave, a onda su talibani preko nje samo ispisali arapska slova iz Kurana, tačnije Šehadet, odnosno muslimansko ispovedanje vere: “Svedočim da nema drugog Boga do Alaha i svedočim da je Muhamed njegov poslanik”.

Foto: JAVED TANVEER / AFP / Profimedia

Dakle, olimpijska zastava je zapravo pregažena islamskom kaligrafijom sa prethodno navedenom porukom. Ovaj detalj je mnogima promakao.

BONUS VIDEO:



Izvor: Srbijadanas.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar