Supružnici odbijali vakcinu, pa žena završila na respiratoru: Posle oporavka je u kući zatekla užas

Sve joj se u trenutku srušilo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook printscreen/LisaSteadman

Supružnici Ronald (55) i Liza (58) Stedman sa Floride protivili su se mesecima vakcinisanju, iako su tvrdili da nisu antivakseri, već da samo čekaju druge u okolini da vide kako će njihovi organizmi podneti vakcinisanje.

Zbog čudnog taktiziranja i oklevanja u odluci, oboje su doveli sebe u opasnost. Liza se krajem jula meseca zarazila, dok je Ronald bio siguran da virus, iako su u istoj kući, neće preći na njega jer ima “dobar imuni sistem”.

Lizino stanje pogoršalo se u roku od 48 sati i ona je zbog teškog oblika kašlja praćenog visokom temperaturom morala u bolnicu. Ni tamo joj nije bilo dobro, pa je priključena na kiseonik, na kraju i na respirator. Njena glavna životna borba trajala je desetak dana, pre nego što je ponovo samostalno prodisala.

Kada je izašla iz bolnice, Liza je došla kući očekujući da će na vratima videti supruga.

Međutim, tamo je zatekla užas. Ronalda nije bilo jer je u međuvremenu preminuo.

– Čuli smo se nekoliko dana dok sam u bolnici mogla da pričam. Uveravao me je da nije tako loše, iako sam videla preko Fejs tajma da mu nije dobro. Znala sam da sam ga zarazila, međutim nije želeo da ide kod lekara. Sam je pio na svoju ruku lekove. Kad sam priključena na kiseonik, pa sve do oporavka, nisam znala naravno šta se dešava kući. Prilikom izlaska sam ga dva puta zvala, nije se javljao. Pomislila sam prvo da je izašao napolje, a narednog dana i da je i on u nekoj bolnici. Kad sam ušla u kuću, sve mi je bilo jasno. Bilo je poput horor filmova. Naša tri psa unezvereno su lajala. Nisu mi se obradovali, već su me vukli u spavaću sobu. Tamo sam zatekla Ronovo telo – kaže Liza, prenosi Vašington post.

Liza ističe da su sami krivi zbog tragedije, jer su predugo čekali na vakcinu.

– Nismo bili antivakseri, samo smo želeli da malo sačekamo. Suviše nam se brzo činilo to što su se vakcine pojavile i delovalo nam je sve nekako sumnjivo. Zato smo želeli da vidimo kako će neki naši prijatelji reagovati. Tokom 2020. i ove godine stalno smo nosili maske, pridržavali se svih uputstava. Kajem se i kajaću se zauvek što se nismo vakcinisali. Ronald bi sada još bio živ, a ja verovatno ni do bolnice ne bih došla. Izgubila sam životnog partnera verujući u neke pogrešne priče – ističe Liza Stedman.



Izvor: Washington post

Komentari (1)

Ostavite komentar